INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

N-avem trupe ambulante de teatru, dar importam

Teatrul de strada este, din pacate, destul de putin practicat la noi, dar Institutul Cultural Roman compenseaza, aducind trupe din Australia, Olanda, Franta si Portugalia. Cu exceptia „Trupei pe butoaie“ si a altor citeva tentative razlete, trupele ambulante care fac deliciul marilor festivaluri, precum cele de la Avignon sau Edinburgh , nu au prea populat spatiul public romanesc, insa, printr-o initiativa a Institutului Cultural Roman, si bucurestenii se pot bucura in aceasta vara de teatru in aer liber. Incepind cu 14-15 iulie, timp de aproape o luna, la sfirsit de saptamina Parcul Tineretului s-a transformat in spatiu de joc. Primul spectacol a fost sustinut de trupa Strange Fruit din Australia si, in ciuda caniculei, publicul format in mare parte din copii, cu parintii si bunicii lor, si din adolescenti aflati in vacanta a fost foarte numeros. Acrobatiile aeriene au fost indelung aplaudate. In spectacolul „Cimpul“ sustinut de trupa australiana, opt personaje se leganau in aer, pe niste bare elastice de patru metri si jumatate inaltime, plutind deasupra capetelor spectatorilor, intr-un balet elegant. Patru femei si patru barbati jucau un fel de joc al despartirii si al regasirii, cautindu-se in aer intr-un dans gratios. Weekendul trecut a fost rindul trupei portugheze Teatro Ka sa se intilneasca cu publicul bucurestean. Infiintata in 1986, aceasta este renumita in intreaga lume pentru originalele sale spectacole pe picioroange. Portughezii au prezentat la Bucuresti spectacolul „Aripa destinului“, o poveste despre intilnirea unui batrin cu ingerul sau pazitor si, apoi, cu insasi moartea. In weekendul urmator, trupa Ilotopie din Franta va prezenta un spectacol inedit ce se va desfasura pe apa. „Reflexiile lui Narcis“ e un spectacol inspirat de mitul personajului omonim, prea ocupat sa isi contemple chipul pentru a evita inecul in „oglinda“. Luciul apei se va transforma intr-un spatiu oniric populat cu personaje stranii. Bucurestenii care vor veni in Parcul Tineretului se vor bucura de un spectacol rafinat, de mare impact vizual. Pentru ca efectele de lumina sa poata fi admirate in toata splendoarea lor, reprezentatiile vor incepe la ora 21.30. Pe 4 si pe 5 august, trupa olandeza Tuig va prezenta spectacolul „Salto vitale“. O masinarie arhaica in virful careia se afla un om este pusa in miscare si ridicata pina la o inaltime de 14 metri. Focul, aerul, apa si forta fizica sustin intreaga constructie, conducind spre punctul final: saltul in gol. Spectacolul, pigmentat din plin cu scene de acrobatie si circ, se doreste a fi o parabola despre lupta cu necunoscutul si fortarea propriilor limite. Spectacolele olandezilor vor avea loc simbata si duminica, incepind cu ora 21.00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea