Social

#hoti #greva #angajati #muzeul luvru #muzeu inchis

Muzeul Luvru, inchis din cauza hotilor de buzunare

Muzeul Luvru a fost inchis ieri, dupa ce angajatii au intrat in greva, terorizati de asaltul continuu al hotilor de buzunare, care le fura bunurile atat lor, cat si turistilor. 

Potrivit cotidianului "Le Monde", care citeaza un reprezentat sindical al Muzeului Luvru, angajatii nu mai pot continua munca, deoarece le este teama pentru viata lor, mai ales ca hotii actioneaza in bande.

"Vin cu frica in suflet la munca, pentru ca se confrunta cu bande organizate de hoti de buzunare din ce in ce mai agresivi. Printre ei sunt minori care au acces gratuit si, chiar daca sunt luati de politie, revin dupa cateva zile".

Astfel, 100 de angajati ai Muzeului Luvru au manifestat ieri in fata Ministerului francez al Culturii cerand sa fie luate masuri in acest sens, iar alti 200 de angajati au cerut sa iasa la pensie, potrivit declaratiilor facute de directorul muzeului.

Angajatii au semnalat problema hotilor de buzunare inca din luna decembrie a anului trecut, cand conducerea muzeului a depus o plangere la Parchet.

Justitia si Politia au inceput sa ia masuri pentru indepartarea hotilor de buzunare si urmeaza sa implementeze un sistem de securitate performant pentru a rezolva problema cu care se confrunta celebrul muzeu.

Sursa foto: destinatiieuropene.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea