INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Muzeu de arta si sala de concerte, in spatele Bibliotecii Nationale

Un muzeu de arta contemporana si o sala de concerte de maximum 1.500 de locuri vor fi construite in spatele Bibliotecii Nationale, a declarat, ieri, ministrul culturii , Adrian Iorgulescu . Cladirea bibliotecii va fi modernizata, proiectul beneficiind de finantare de pana la 100 milioane de euro, dintr-un imprumut de la Banca de Dezvoltare a Comisiei Europene. "Vrem sa construim si doua obiective capitale pentru Bucuresti: o sala moderna de concerte si un muzeu de arta contemporana ", a spus Iorgulescu, adaugand ca in aproximativ doua luni vor exista primele schite . Pe langa sala de concerte si muzeul care se vor construi, ministrul culturii a prezentat impreuna cu arhitectul Radu Calota, directorul general al Institutului Carpat Proiect, modificarile care vor fi aduse noului sediu al Bibliotecii Nationale, a carui constructie a inceput in 1986. In ceea ce priveste fatada noului sediu al BNR, Calota a precizat ca vechea arhitectura ramane, fatada veche urmand sa fie partial ascunsa. "Cladirea veche va fi coprezenta in planul doi. Vom face o piele noua a acestei cladiri, prin care se va vedea vechea arhitectura", a spus el. Lucrarile vor incepe in septembrie-octombrie si vor dura 33 de luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea