Social

Mutu, stea cazatoare?

Aflat in cel mai bun moment al carierei, Mutu a trait la Fiorentina si o prima mare deziluzie: ratarea finalei Cupei UEFA. De la Donetk, Mircea Lucescu il avertizeaza pe "Il Fenomeno" ca ar putea urma multe zile negre.

Golgheter al Fiorentinei in acest sezon si al Romaniei in preliminariile Euro 2008, Adrian Mutu, 29 de ani, trece prin cel mai bun moment al carierei. Desi se afl a in vizorul unor cluburi precum Real Madrid sau Barcelona, Mutu a declarat in repetate randuri ca nu se misca de la Fiorentina. "O decizie care ar putea sa-l coste", avertizeaza antrenorul lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu.

Tehnicianul de 62 de ani al lui Sahtior, care a antrenat in Italia pe Pisa, Brescia, Reggiana si pe Inter Milano, spune ca rolul de "primadona" pe care Mutu il are la Fiorentina ii poate compromite cariera romanului. "Problema lui Mutu e ca Fiorentina e o echipa medie in Italia, din a doua categorie. In Liga Campionilor, daca se califi ca, ar fi chiar o echipa modesta. Mutu trage aceasta echipa dupa el si se va epuiza, pentru ca el se bate , el e creierul, el tine echipa sus.

Cel mai bine pentru el ar fi un contract pe trei ani la o echipa mare, pentru a putea face performanta si in Europa", spune Lucescu.

"Marica face greseala lui Hagi"


Antrenorul lui Sahtior a lansat un avertisment si pentru fostul sau elev de la Donetk, Ciprian Marica, ajuns intre timp la VfB Stuttgart . Mai mult rezerva la campioana Germaniei, Marica n-a reusit niciun gol pentru nemti in 2008.

"Am auzit ca Marica ar fi refuzat sa joace pe alt post decat cel de varf. Chiar am vorbit cu el si i-am spus sa accepte sa joace pe orice post, numai sa prinda echipa. Si, daca-i cer sa joace fundas, trebuie sa accepte pe acest final de sezon, pentru a fi in forma la Euro. Daca nu va juca, nici la Euro nu va avea ritm de competitie.

Marica trebuie sa intelea ga ca acolo antrenorul nu mai e neaparat interesat de cresterea lui", a declarat Lucescu. Acesta compara situatia lui Marica la Stuttgart cu cea a lui Hagi la Real Madrid, unde "Regele" a evoluat in perioada 1990-1992. "Hagi a mers la Madrid cu o mentalitate gresita. A refuzat orice fel de compromis si a fost trecut rapid pe lista neagra de sefii din vestiar, si aici ma refer in special la Hierro si Sanchis.

Daca ar fi acceptat anumite lucruri, ar fi putut sa stea mult si bine la Madrid", a incheiat Lucescu.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea