Social

Mutu semneaza astazi cu Juventus

Atacantul roman va juca la cea mai iubita echipa din Italia
Dupa doar un sezon petrecut in Anglia, Adi Mutu, atacantul echipei nationale de fotbal a Romaniei, se intoarce in Italia. Mutu a cazut in dizgratia antrenorului Jose Mourinho la Chelsea, care i-a reprosat neseriozitatea din timpul pregatirilor. Mutu a fost cumparat vara trecuta de Chelsea de la AC Parma (pentru care a marcat 18 goluri intr-un sezon) cu 23 de milioane de euro si primea un salariu de 15 milioane de euro in cinci ani.

Juventus ii va plati Briliantului doar salariul de trei milioane de euro pe sezon. Mutu a parasit joi Londra si s-a deplasat in Italia, unde miine (n.r. - astazi) va semna contractul cu Juventus, a declarat impresarul Gica Popescu pentru BBC. Internationalul roman a fost imprumutat pentru un sezon, dar intelegerea dintre Chelsea si Juventus poate fi prelungita. Romanul a fost dorit si de AC Fiorentina , proaspat promovata in Serie A. Presa italiana sustine ca gruparea toscana dorea sa-l cumpere pe Mutu, oferind in schimbul sau 8 milioane de euro.

Juventus este patronata de familia Agnelli si sponsorizata de concernul Fiat. Pe Delle Alpi, Mutu va lucra sub comanda lui Fabio Capello , care sezonul trecut l-a avut elev la AS Roma pe Cristian Chivu. La AC Milan, Real Madrid si Roma, Capello a reusit de fiecare data sa cistige titlul din primul sezon. Reputatul tehnician a sosit la Juventus in aceasta vara, inlocuindu-l pe Marcello Lippi. Printre coechipierii lui Mutu se numara staruri precum francezii Lilian Thuram si David Trezeguet, italianul Alessandro Del Piero si cehul Pavel Nedved.

Juventus este cea mai iubita echipa din Italia, dar si cea mai contestata. Batrina Doamna s-a aflat in mijlocul unor scandaluri de dopaj. In campionat, Juve este ajutata deseori de arbitri. Alb-negrii, care au terminat sezonul trecut din Serie A pe locul trei, sint calificati in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, unde vor intilni gruparea suedeza Djurgarden.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea