Social

Mutu poate scapa fara suspendare

Daca Comisia de Disciplina considera ca Mutu trebuie sa urmeze "un program de tratament si reabilitare", atacantul ar putea iesi basma curata din acest scandal * Totusi, site-ul oficial al Federatiei de Fotbal din Anglia scrie ca internationalul roman va fi suspendat pentru o perioada de sase luni.

Federatia Internationala de Fotbal va monitoriza atent cazul lui Adrian Mutu, pentru a se asigura ca atacantul roman va primi o suspendare de minimum sase luni din partea Federatiei de Fotbal din Anglia. Dupa ce s-a dovedit ca testul A a iesit pozitiv, normele FIFA prevad ca fotbalistul in cauza sa primeasca o suspendare intre sase luni si doi ani, dar si amenda. Daca Federatia din Anglia ii da lui Mutu o suspendare mai mica de sase luni, atunci forul englez ar putea fi penalizat de catre FIFA, pentru faptul ca nu a respectat regulamentele internationale. "Noi luam in serios lupta impotriva dopajului, iar o suspendare de minimum sase luni si amenda sunt prevazute foarte clar in regulamentul FIFA.

In aceasta luna am amendat nu mai putin de trei federatii nationale - Franta, Italia si Olanda - pentru faptul ca nu au respectat normele FIFA, atunci cand au judecat diverse cazuri. Daca englezii nu respecta normele FIFA, vor fi amendati", a spus, sub protectia anonimatului, o sursa din cadrul FIFA. Temerea FIFA, in cazul Mutu , provine din faptul ca internationalul roman ar putea scapa nepedepsit din aceasta poveste, daca este incadrat la primele doua puncte din regulamentul antidoping. Comisia de Disciplina a Federatiei de Fotbal din Anglia poate lua urmatoarele decizii, in baza regulamentului antidoping:
1. Responsabilitate, fara intentie;
2. Evaluare, consiliere, tratamente si readaptare. Federatia de Fotbal din Anglia poate considera ca se impune o perioada de evaluare, consiliere, tratament sau readaptare. Daca forul englez considera ca aceasta este calea de urmat, cazul va fi predat Comisiei de Disciplina, care trebuie sa ia o decizie. Daca aceasta comisie hotaraste ca tratamentul este cea mai buna solutie, membrii nu sunt obligati sa impuna vreo sanctiune;
3. Suspendare. Pentru prima abatere, jucatorul este suspendat pentru minimum sase luni, iar, pentru o a doua abatere, un fotbalist poate primi minimum 12 luni suspendare, in timp ce o a treia abatere aduce suspendarea pe viata a sportivului. Site-ul oficial al Federatiei de Fotbal din Anglia precizeaza ca Mutu se poate astepta la pedeapsa minima, mai ales ca a recunoscut ca a folosit substante dopante si a renuntat la a mai efectua si proba B. "Mutu este distrus. I-am spus sa-si asume responsabilitatea totala pentru actiunile lui, dar se pare ca nu intelege acest lucru. I-am spus sa nu mai solicite efectuarea probei B, ca sa nu-si mai prelungeasca agonia", a precizat Gheorghe Popescu. In alta ordine de idei, Mutu nu poate fi tras la Raspundere penala pentru consumul de droguri din cauza ca legislatia romana si cea engleza pedepsesc detinerea de droguri in vederea consumului si traficului de droguri, nu consumul de droguri, daca cel acuzat nu este prins cu stupefiante asupra sa. Adica, chiar daca Mutu recunoaste ca ar fi consumat cocaina, el nu poate raspunde penal pentru ca nu se indeplinesc conditiile de mai sus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea