Social

Mutu a sarit la bataie

Chelsea Londra a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat duminica impotriva echipei Birmingham, in etapa a 22-a a campionatului de fotbal al Angliei. Cu 46 de puncte, albastrii ocupa pozitia a treia a clasamentului, fiind devansati de Arsenal (52 p) si de Manchester United (50 p). Adrian Mutu a intrat pe teren in minutul 60, in locul lui Joe Cole, si a fost protagonistul unui incident amplu relatat de presa engleza.

Dupa doua partide cistigate consecutiv cu acelasi scor, 4-0, seria de succese a echipei Chelsea Londra s-a intrerupt chiar pe Stamford Bridge, in fata unei formatii de la mijlocul clasamentului, care a jucat fara sase titulari! Echipa lui Claudio Ranieri s-a chinuit sa trimita macar o data mingea in poarta lui Taylor, dar toate eforturile atacantilor cumparati pe bani grei de Roman Abramovici au ramas fara rezultat. Ranieri i-a trimis pe teren, in a doua repriza, pe Damien Duff si pe Adrian Mutu, dar nici unul nu a fost capabil sa schimbe jocul, iar Birmingham a rezistat, a notat BBC.

In ciuda celor trei goluri marcate in doua partide, Mutu a inceput partida cu Birmingham ca rezerva, iar cotidianul The Sun scrie ca atacantul roman a fost probabil socat sa se regaseasca in aceasta postura.
Evolutia Briliantului a fost notata cu 5 de The Sun, care mentioneaza ca eforturile jucatorului de a revitaliza atacul celor de la Chelsea au ramas fara rezultat.

Publicatia The Daily Mirror mentioneaza ca Mutu a reusit sa deschida spatii pentru Hasselbaink si Eidur Gudjohnsen, dar Chelsea se resemnase. Eforturile internationalului roman de a produce explozia suporterilor de pe Stamford Bridge au fost apreciate de cotidianul The Independent, care l-a notat cu 7.

Mutu n-a mai dat dovada de rabdare, asa cum facuse in meciul cu Lazio Roma , din Liga Campionilor, cind a fost provocat de Sinisa Mihajlovici . Incordarea adunata timp de 30 de minute pe teren si-a spus cuvintul la finalul meciului. Mai multi martori, aflati in zona vestiarelor, au declarat ca Adrian Mutu a avut un conflict cu Darren Purse, jucator al echipei Birmingham.

Potrivit presei engleze, Briliantul a fost lovit in fata de Purse, din greseala, in timpul partidei. La finalul intilnirii, jucatorul echipei Birmingham s-a dus la vestiarul formatiei Chelsea pentru a-i explica romanului ce s-a intimplat si pentru a-i prezenta scuze . Martorii sustin ca intre cei doi jucatori a avut loc un schimb dur de replici, iar atacantul roman a fost stapinit cu greu de coechipieri. Practic, jucatorii de la Chelsea l-au dus cu forta in vestiar pe Briliant.
Federatia Engleza de Fotbal asteapta raportul arbitrului Jeff Winter, pentru a clarifica situatia.

Miliardarul rus Roman Abramovici, patronul echipei Chelsea, nu mai crede ca o sa vada, la sfirsitul sezonului, vreun trofeu cistigat de formatia sa. Desi avea fata impietrita cind a iesit de la vestiare, dupa meci, magnatul rus ii da in continuare credit lui Claudio Ranieri. Sint destul de realist ca sa nu astept un succes peste noapte. Nu cred ca vom obtine ceva in acest sezon. Am insa incredere in antrenor si ii dau timp sa reuseasca, a mentionat Abramovici.

Adrian Mutu spune ca stie ce vrea. Dupa ce a vazut o fotografie in care Moran Atias (fosta Miss Israel, care i-a fost prietena vreme de citeva saptamini) se saruta cu alt barbat, romanul i-a dat acesteia papucii. Sint singur, n-are cine sa ma inveleasca, spunea, zimbind, Sarpele din pantaloni, in urma cu citeva zile.

Ce s-a intimplat la sfirsitul meciului cu Birmingham?
In timpul jocului, Purse, de la oaspeti, m-a lovit. Nu i-am replicat, iar pe culoarul care duce la vestiare ne-am impacat.
Nu v-ati injurat, asa cum sustine presa din Anglia?
In nici un caz. Doar nu sintem barbari! Era normal sa ne impacam.
Chelsea nu straluceste in Premier League. De ce?
Eu vreau sa iau doar lucrurile bune. Duminica am infruntat o echipa bine asezata si ne-a fost greu sa construim.

De ce ai fost rezerva? Nu ti-a trecut raceala?
M-am vindecat, dar Ranieri a decis sa ma trimita pe teren abia in repriza a doua...
Ce parere ai despre tintarul meciurilor din Grupa 1 a preliminariilor pentru Mondiale?
Pina la urma, fiecare echipa trebuia sa joace cu toate celelalte. Ce rost are sa ne lamentam sau sa ne bucuram?
Nu ne convine faptul ca vom sta in ultima etapa...
Nu ne ramine decit sa adunam cit mai multe puncte pina atunci.

In martie, vom infrunta Olanda, la Bucuresti. E o luna nefasta, in care Romania a pierdut cu regularitate.
Nu-i bai, vom schimba si aceasta traditie.
Am spus-o, nu ma intereseaza programul, stiu ca trebuie sa ne calificam, atita tot.
Moran suspina dupa tine, conform presei engleze. Ce parere ai?
E treaba ei. Din punctul meu de vedere nu s-a schimbat nimic de la inceputul lunii decembrie, cind ne-am despartit. Nu vreau sa mai aud de ea!
Dar te lamentai ca n-are cine sa te inveleasca noaptea...
Pot sa stau si fara prietena.
Pentru cit timp?
Nu stiu, nu mi-am facut un plan de viitor.
Ma concentrez sa joc fotbal . Asta e prioritatea mea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea