Social

#musulman umilit #romania #spital fundeni

Musulmani umiliti in Romania, dupa ce le-a murit fiica

O familie de musulmani, din Romania, nu si-a putut inmormanta copilul decedat, conform traditiilor, din cauza unui functionar de la morga si a birocratiei excesive. Un anume Dorel, de la morga, a impiedicat familia, aflata si asa in suferinta, sa isi ingroape fical, informeaza Evenimentul Zilei.

Elfidan Borali, in varsta de 25 de ani, a murit in dimineata zilei de Craciun, in urma unor complicatii cardiace, survenite dupa ce a nascut o fetita, la Spitalul Fundeni . Familia tinerei nu a putut sa-i ridice trupul neinsufletit, decat dupa interventia lui Raed Arafat , secretar de stat in Ministerul Sanatatii si a ministrului Ion Bazac .

Rudele fetei au asteptat cateva ore in frig, pentru a li se face dreptate. Traditia musulmana cere ca inmormantarea sa aibe loc pana la apusul soarelui, sau cel tarziu pana a doua zi. Totusi, dorinta musulmanilor s-a lovit de birocrtaia Spitalului Fundeni. Nici un anagajat care trebuia sa semneze fisa de constatare a decesului nu se afla la serviciu, asa ca musulmanii au apelat la liderii comunitatii lor. Acestia au cerut ajutorul ministrului Sanatatii, Ion Bazac, insa si interventia acestuia s-a lovit de nepasarea lui "Dorel", un angajat al morgai, care nu dorea sa se deplaseseze la munca, pentru ca Sarbatorea Craciunul. "Fata trebuia inmormantata si ea e inca in morga. Ar fi trebuit sa o ducem acasa, s-o spalam, s-o bocim si s-o ingropam joi pana la asfintitul soarelui.

Asa spune religia noastra", a declarat Culpedin Lutfi, tatal fetei, conform sursei amintite. Acesta a amintit ca au fost jigniti de angajatul morgai, care le-a spus "imi bag picioarele in religia voastra". "Nu exista scuze pentru aceasta situatie. Trebuiau respectate religia si traditia acestei familii. A fost nevoie de interventia minsitrului ca sa rezolvam situatia", a declarat Raed Arafat, potrivit sursei citate.

Se pare ca si de data aceasta, de vina a fost un "Dorel", care nu conteneste sa-si bage coada in ordinea romanilor. Umilintele sunt la ordinea zilei si au devenit un obicei al angajatilor publici, care iti demonstreaza ca depinzi de ei, in absolut orice situatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea