Social

#venetia #bobby paunescu #alessandra mussolini

Mussolini il cheama la tribunal pe Bobby Paunescu

Deputatul italian alessandra mussolini vrea sa il actioneze in judecata pe Bobby Paunescu pentru calomnie. Filmul regizat de el, " Francesca ", despre situatia romanilor in Italia a fost primit cu aplauze la Festivalul de Film de la Venetia, dar extremista este nemultumita de faptul ca un pesonaj ii aduce insulte in pelicula.

Alessandra Mussolini , nepoata fostului dictator fascist Benito Mussolini, a fost jignita de limbajul folosit de un personaj roman din filmul lui Paunescu la adresa ei si este pregatita sa-l actioneze in judecata.

"Voi discuta cu avocatul meu si vom vedea ce se va intampla, pentru ca nu cred ca se poate face un lucru de acest fel. Cand am vorbit despre violentele comise de unii romani in Italia , eu am citat date statistice. (...) Acest film demonstreaza ca ei sunt violenti si in limbaj. Sunt uimita ca poate fi prezentat un film cu jigniri de acest fel. Sa ne imaginam ce s-ar intampla daca un film al unui regizor italian ar insulta un deputat dintr-o alta tara", a declarat Alessandra Mussolini, citata de Adevarul.

Pelicula "Francesca", cu Monica Barladeanu in rolul principal, prezinta povestea unei educatoare care vrea sa emigreze in Italia, in speranta unei vieti mai bune. Ea reuseste sa obtina o slujba, dar iubitul ei ii complica situatia.

In film, tatal Francescai incearca sa o convinga sa nu plece in Italia. El aduca jigniri Alessandrei Mussolini si lui Flavio Tosi, primarul Veronei, si ii acuza de rasism pe toti italienii. Scena a fost aplaudata de publicul italian, in cadrul premierei mondiale de la Festivalul International de Film de la Venetia, in sectiunea "Orizzonti".

"Filmul "Francesca" se refera la lucrurile la care am dori sa renuntam, in cautarea unei vieti mai bune in alta parte. Este vorba de o tema actuala despre familie, despre relatii, despre nevoia de a avea incredere unii in ceilalti si despre necesitatea de a infrunta riscurile; este si o oglinda a acestei lumi violente, agresive si nesigure", a explicat regizorul Bobby Paunescu pentru Adevarul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea