Social

#pret #crestere #salariu #iarna #muraturi

Muraturile pentru iarna, cat un salariu minim

Odata cu venirea toamnei, preturile la legumele pentru murat au crescut simtitor. O familie de trei persoana care vrea muraturi pentru iarna ar trebui sa investeasca un salariu minim pe economie .

Preturile de la tarabe nu mai difera substantial de cele ale comerciantilor care vin doar ocazional si isi vand marfa ori pe trotuar ori direct din masina.

Conform calculelor din Gardianul, o familie formata din trei membri va consuma pana la primavara cel putin doua borcane a cate 5 kg de castraveciori murati si doua de gogosari si mai multe pungi de ardei copti . Daca gospodina casei vrea si conopida si varza murata , costul total se apropie de valoarea unui salariu minim pe economie.

Castravetii mici si proaspeti se gasesc in piete la 4 lei, asa ca pentru cele zece kilograme necesare umplerii a doua borcane costul se ridica la 40 de lei. Gogosarii mari si rosii costa 5 lei in pietele de cartier si 6 lei in centru, asa ca cele 15 kilograme necesare costa pana la 150 de lei.

Ardeii capia, pe care multe gospodine ii coc si ii pastreaza la congelator in timpul iernii costa 5 lei kilogramul. Umplerea a sase pungi de cate un kilogram necesita pana la 10 kg de ardei, cu un cost total de 50 de lei.

Varza alba se gaseste cu 0,80 lei/kg, in timp ce varza rosie ajunge pana la 2 lei/kg. Telina la kilogram se vinde cu 2,5 lei, dar la bucata, mai mare costa pana la 3 lei. Hreanul se vinde si el la legaturi si costa intre 2 si 3 lei.

Cei care vor sa fie aprovizionati complet, pot cumpara si un sac de cartofi rosii , de 50 kg, cu pret intre 20-25 lei, iar pentru un kilogram de ceapa la sac, trebuie scosi din buzunar 1-1,5 lei per kg.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea