Social

Mugur Ciuvica il cauta de interese pe Traian Basescu

Mugur Ciuvica, seful Grupului de Investigatii Politice (GIP), l-a acuzat ieri pe presedintele Traian Basescu ca a permis unor fideli sa se imbogateasca din bani publici prin metoda interpusilor. Ciuvica nu prezinta insa probe concludente.

Ciuvica sustine ca unul dintre grupurile de interese din jurul lui Basescu este condus de senatorul Cornelia Cazacu, sefa Organizatiei de Femei din PD. Sub semnatura lui Mugur Ciuvica, GIP a dat publicitatii ieri rezultatele unei anchete din care reiese ca firmele detinute de familia senatorului Cornelia Cazacu au primit contracte de zeci de milioane de euro de la Primaria Capitalei, atit in mandatul de primar al lui Basescu, cit si in cel al lui Videanu. Ciuvica o plaseaza in grupul de interese al familiei Cazacu si pe Adriana Saftoiu , consilier prezidential. Eurovia International Construct SA a cistigat in vara lui 2005, la licitatie, un contract de 21 de milioane de euro pentru intretinerea unor bulevarde din Bucuresti. Elena Gheorghe (70 de ani) din Urlati - Prahova, mama Corneliei Cazacu, detine cel mai mare pachet de actiuni in firma (38,38%), urmata fiind de Ilie Dan Cristescu (16,07%), cumnatul parlamentarului PD. Compania este condusa de Danut Cazacu, sotul Corneliei Cazacu, si a reparat sau a asfaltat in ultimii ani mai multe bulevarde importante din Bucuresti.

In 2002, o alta firma a lui Danut Cazacu, Ralexim SA, a contractat lucrari de drumuri de la Primaria Generala in valoare de 2,165 milioane de dolari.

Ciuvica insinueaza ca in obtinerea lucrarilor a jucat un rol si Adriana Saftoiu - pe atunci sefa Biroului de presa al PD si consilier la Remix-Rom 2000 SA (cu actionar majoritar tot Elena Gheorghe, cu 66%).

Adriana Saftoiu a declarat ca nu are nici o legatura cu incheierea contractelor familiei Cazacu. Cornelia Cazacu spune, la rindu-i, ca toate lucrarile au fost obtinute prin licitatie si ca firmele familiei sale nu au comis nici o ilegalitate .

Am preferat ca mama mea sa fie actionar in locul meu in aceste firme, pentru ca numele meu sa fie legat de afaceri. Insa pot demonstra ca nu am primit nici un contract prin incredintare directa; toate au fost cistigate la licitatie, ne-a explicat ea. Mugur Ciuvica a recunoscut ca nu are probe pentru a sustine ca familia Cazacu a capatat lucrari pe bani publici fara licitatie.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea