Social

# prabusire germanwings # accident germanwings #Andreas Lubitz #avion prabusit

Motivul socant pentru care copilotul mortii a pus capat zilelor a 150 de oameni!

Depresia l-a determinat pe copilotul Andreas Lubitz sa prabusasca, marti dimineata, avionul in care se aflau 150 de oameni. Aviatorul german fusese parasit de iubita cu care si-ar fi dorit sa se casatoreasca, scrie evz.ro, care citeaza presa germana.

Aceasta ar fi una dintre ipotezele pe care lucreaza procurorii criminalisti in cazul accidentului aviatic produs in urma cu trei zile in Alpii francezi.

Anchetatorii au scotocit ieri casa din Dusseldorf a pilotului german in varsta de 28 de ani, dar si locuinta parintilor acestuia si sustin ca au facut o "descoperire esentiala", care i-ar putea ajuta la stabilirea motivelor pentru care aeronava cu pasageri a cazut de la 9.500 de metri altitudine.



Potrivit unor relatari din presa germana, Lubitz tocmai se despartise de iubita sa si facea fata cu greu schimbarilor din viata sa, relateaza evz.ro. Pilotul a suferit un episod depresiv sever si in 2008, care l-a determinat atunci sa intrerupa pregatirea pentru obtinerea licentei de pilot, insa oficialii companiei sustin ca acesta a trecut cu bine de acel moment deoarece a trecut ulterior toate testele de specialitate necesare pentru a obtine dreptul de a pilota. 


Foto:telegraph.co.uk

Sefii lui Andreas Lubitz au recunoscut faptul ca testarea psihologica a pilotului nu s-a repetat de la angajare si ca trebuia sa tina cont si de istoricul tulburarilor psihice ale barbatului. Anchetatorii francezi au stabilit ca, fara nicio umbra de indoiala, actul prabusirii a fost unul intentionat, sistemele de coborare fiind actionate manual. De asemenea, pilotul a fost blocat intentionat in afara cabinei de pilotaj, mecanismul neputand fi actionat accidental. 

Cateva companii aeriene au anuntat deja o prima masura ca urmare a tragicului accident din Alpii francezi. Regulamentele interioare nu vor mai permite ca, pe durata zborului, sa ramana o singura persoana in cockpit. Astfel, daca unul dintre piloti este nevoit sa iasa, acesta va fi inlocuit de unul dintre insotitorii de zbor, asa cum se intampla acum in cazul companiilor aeriene din SUA. Lufthansa a anuntat ca isi va insusi aceasta masura in viitorul apropiat. 

Foto: telegraph.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea