Social

#pd-l #psd #parlament #motiune #motiune de cenzura

Motiunea de cenzura a PNL-UDMR a picat astazi in Parlament

"Marea pacaleala PSD - PD-L" a picat astazi in Parlament. Plenul reunit al Senatului si Camerei deputatilor a respins, motiunea de cenzura a PNL si UDMR, cu 272 de voturi "impotriva" fata de cele 130 "pentru".

Motiunea pe tema rectificarii bugetare a fost discutata si votata astazi, in prezenta a 352 de parlamentari din totalul de 471, dupa ce fusese depusa luni de catre 124 de parlamentari ai PNL si UDMR.

Conform Realitatea TV, in textul motiunii, care se intinde pe mai bine de 20 de pagini, liberalii si parlamentarii UDMR au criticat masurile luate de Executiv in cele 5 luni de guvernare. Majoritatea obiectiilor aduse de initiatorii motiunii se refera la rectificarea bugetara din acest an, in afara de acestea fiind mentionate si critici la adresa reducerii impozitului minim, dar si la ordonanta privind serviciile deconcentrate .

Liberalii au reusit sa stranga numarul de semnaturi necesar pentru a putea depune motiunea in Parlament numai dupa ce a apelat la ajutorul UDMR, reprezentantii celor doua partide fiind insa constienti de faptul ca demersul lor nu va trece de Parlament. Analistii spun insa ca motiunea de cenzura nu este singura cale de atac pe care Opozitia o are la indemana pentru a taxa Guvernul pe tema rectificarii bugetare, in acest caz putandu-se apela si la metoda sesizarii Curtii Constitutionale.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea