Social

#mos craciun #irak #soldati #sarbatoare crestina

Mos Craciun a ajuns in Irak

Un Mos Craciun si-a facut sambata aparitia la Bagdad , pe una dintre arterele importante ale capitalei irakiene, pentru prima data in ultimii 4 ani, dar sub o escorta impresionanta, informeaza AFP. Ca si confratii sai din lumea intreaga, Mosul de la Bagdad a impartit cadouri copiilor, care purtau haine traditionale si care cantau 'Noi suntem irakieni'.

Dupa ani de violente la adresa minoritatii crestine de la Bagdad si Mosul, Ministerul de Interne al Irakului a organizat sambata o ampla ceremonie de solidaritate cu aceasta comunitate , care numara azi circa 550.000 de persoane. Secretarul general al Uniunii scriitorilor irakieni, Alfred Samaane, a declarat intr-un discurs ca nu considera Craciunul o sarbatoare strict crestina, ci una a tuturor irakienilor.

'Sunt sarbatorite patriotismul si valorile umane', a declarat Samaane. Primele atacuri impotriva crestinilor de la Bagdad au avut loc in data de 1 august 2004, intr-o duminica, atunci cand patru biserici crestine au fost atacate in acelasi timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea