Social

Monitorul Oficial, acuzat ca tine buletine de vot pe stoc

33.600 de buletine de vot pentru alegerea CGMB s-ar afla in sediul Monitorului Oficial, desi necesarul de buletine s-a impartit deja la sectoare. Directorul MO, Liviu Moraru , candidat la Consiliul Local al Sectorului 5, spune ca nu stie ce e cu buletinele.

PD-L sustine ca Monitorul Oficial a tiparit cu 33.600 de buletine de vot in plus fata de necesarul si de rezerva de 10% prevazute de lege pentru alegerea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Necesarul de buletine de vot a fost deja impartit catre sectoare pentru a fi folosite in scrutinul din 1 iunie, iar cele 33.600 de buletine tiparite in plus s-ar afla in sediul Monitorului Oficial.

“Informatiile au fost verificate la Birourile Electorale de Circumscriptie, care au preluat in totalitate (inclusiv rezerva de 10%) buletinele de vot comandate si executate la Monitorul Oficial, fara a fi semnalizata vreo lipsa.In aceasta situatie, nu se explica de ce in sediul Monitorului Oficial se afla, la aceasta ora, un palet continand 33.600 de buletine de vot pentru alegerea CGMB”, ne-a declarat Marian Zlotea, reprezentantul PD-L in Biroul Electoral Municipal.

Mai mult, Zlotea sustine ca a sesizat acest lucru prefectului Capitalei, Catalin Deaconescu, care i-a confirmat ca stia despre existenta acestor buletine de vot. “I-am solicitat sa demareze o ancheta si sa anunte politia.

El mi-a recunoscut ca stie despre faptul ca aceste buletine de vot au fost intr-adevar tiparite si mi-a zis ca va anunta autoritatile pentru ca nu vrea sa fie implicat, sa raspunda cel care se face vinovat”, ne-a mai declarat Zlotea. Contactat de cotidianul.ro, prefectul Deaconescu a refuzat sa comenteze: “Imi pare rau, nu am ce sa va spun, contactati, va rog, Biroul de Presa”.

La randul sau, Liviu Moraru, directorul Monitorului Oficial, institutia care prin contract cu prefectura Capitalei se ocupa de tiparirea buletinelor de vot, spune ca nu stie despre existenta buletinelor. “Nu am cunostinta de asa ceva. Voi verifica sa vad daca intr-adevar asa stau lucrurile. Daca vor fi sesizate autoritatile, vom face o verificare pentru a vedea daca aceste buletine de vot exista”, ne-a declarat Moraru.

Acesta este membru PNL si se afla pe locul patru al candidatilor partidului pentru Consiliul Local al Sectorului 5. Potrivit art. 110 din Legea nr. 67/2004 privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale, tiparirea si utilizarea de buletine de vot false constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea