Social

Monica la un pas de exmatriculare

Nadia Voicu, directoarea liceu- lui "Henri Coanda" din Bacau, aver- tizeaza ca, din cauza absentelor nemotivate, eleva Monica Gabor ar putea fi exmatriculata.




Notele Monicai sunt, de altfel, mult mai mici decat anul trecut, declara directoarea liceului din Bacau. Declaratia contrazice opinia omului de afaceri, care crede ca, dimpotriva, relatia lor are un efect pozitiv, iubita lui avand doar note mari.



IRITATI

Comunicatul vicepresedintelui PIN, Lavinia Sandru , prin care aceasta cerea oprirea difuzarii emisiunii "No Comment" a starnit nu numai mania celor vizati, a Monicai Gabor si a iubitului ei, Irinel Columbeanu, ci si a Nadiei Voicu, directoarea liceului "Henri Coanda". Lavinia Sandru acuza atitudinea cadrelor scolare care nu o sanctioneaza pe eleva ce absenteaza foarte mult. "Atat diriginta, cat si directoarea liceului la care invata Monica Gabor, cele mai importante sustinatoare ale modului de viata actual dus de eleva in compania domnului Irinel Columbeanu, sunt influentate de catre omul de afaceri, prin mijloace care tin de lumea din care provine acesta", scrie in comunicatul politicienei.



LA TRIBUNAL!

Nadia Voicu a vrut sa o dea in judecata pe Lavinia Sandru pentru ca i-a patat imaginea profesionala. Dar s-a razgandit cand a aflat ca vicepresedintele PIN are imunitate parlamentara . Directoarea a tinut sa precizeze insa ca nu l-a intalnit niciodata pe Irinel Columbeanu, ca Monica este doar unul dintre cei 1.200 de elevi si ca nu s-a bucurat de tratament preferential. Ba, mai mult, pentru ca eleva Gabor are 16 absente nemotivate , iubita miliardarului trebuie sa se prezinte la fiecare ora, in fiecare zi din cele patru saptamani ramase din anul scolar, pentru a nu fi exmatriculata si a se putea prezenta la examenul de bacalaureat. "Am analizat chiar vineri absentele acestei eleve si e in pragul de a primi un preaviz de exmatriculare ", declara Nadia Voicu.



NOTE MICI

Tot Nadia Voicu a precizat ca, desi anul trecut Monica Gabor era o eleva de nota 10, la propriu, anul acesta ea a primit note mai mici. Adica 7 si 8. Cu alte cuvinte, de cand se intalneste cu Irinel, Monicai nu-i mai sta mintea la carte. Lucru negat insa de omul de afaceri, care e de parere ca iubita lui ar putea fi un exemplu bun, pentru ca are note mari: "Cred ca declaratiile Laviniei Sandru sunt o manevra politica ieftina si penibila. Fiecare telespectator trebuie sa aiba posibilitatea de a alege. Nu cred ca Monica ar putea fi un exemplu negativ pentru ca are o relatie cu mine. Ar putea fi un exemplu pozitiv pentru ca are numai note mari. In cazul in care CNA-ul va decide sa opreasca difuzarea emisiunii, nu stiu cum voi reactiona. Probabil ca orice om caruia i se inchide televizorul".



FERMA PE POZITIE

Lavinia Sandru ramane pe pozitie, fara sa se lase influentata de declaratiile lui Irinel Columbeanu, care o acuza ca vrea sa-si faca publicitate pe spatele lui. "Nu vreau sa comentez declaratiile lui. Nu am nimic cu nici unul dintre ei si pot spune sincer ca le doresc toata fericirea, dar sa nu o faca publica. Emisiunea lor este nociva si asta e un lucru pe care vreau sa-l discut la nivel institutional. Prin declaratiile pe care le fac, ei pot influenta modul de gandire al tinerilor care inlocuiesc adevaratele valori. Nu vreau sa stiu ce este in inima si mintea unei mame de adolescenta care se uita la "No comment", o admira pe Monica. Daca vrem o societate romaneasca sanatoasa nu trebuie sa popularizam aceste exemple negative".



MASS-MEDIA NOCIVA

"Este o exagerare imensa!" - a declarat Daniel Tomoni, consilier de imagine in cadrul Ministerul Educatiei. Acesta ne-a explicat ca emisiunea Monicai poate influenta anumiti copii. Insa procesul de invatamant nu are cum sa fie afectat de povestea atipica de dragoste. Tomoni a tinut sa sublinieze ca "presa per ansamplu promoveaza valori nocive pentru dezvoltarea tinerilor". Totusi, Ministerul Educatiei va face o cerere in care sa solicite analizarea emisiunii. "Eventual va fi difuzata la o alta ora. Insa decizia apartine conducerii CNA", a adaugat Daniel Tomoni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea