Social

# discurs de incurajare #Monica Anisie # incepere an scolar #an scolar

Monica Anisie, discurs la inceput de an scolar: “Este important sa dam un mesaj de incredere”

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a tinut un discurs cu ocazia inceperii noului an scolar, in care le-a transmis parintilor, profesorilor si elevilor mesaje de incurajare. In contextul in care scoala a inceput in plina pandemie de coronavirus, multi parinti si profesori sunt spriati ca pot lua virusul odata cu inceerea noului an scolar.

 

“Ne concentram pe invatare, educatia trebuie sa continuie in orice situatie. Fiti responsabili, prudenti, dar fiti si implicati. Mergem cu totii la scoala. E important sa mergem cu totii la scoala si sa fim alaturi de profesorii nostri. Copii, fiti responsabili si respectati toate regulile de prevenire si combatere a imbolnavirilor! Noi, profesorii, suntem alaturi de voi.

Sa privim cu incredere si speranta si sa-i lasam pe copii sa se bucure de aceasta prima zi de scoala. Cred ca acum este important sa dam un mesaj de incredere pentru toti copiii. Toti copiii vor avea toate conditiile sa isi continue invatarea. Ne sfatuim cat putem de mult ca nimeni sa nu aiba de suferit. 

Este, pentru fiecare dintre noi, un an imprevizibil si complicat, dar si cu multe oportunitati! Din pacate, a fost nevoie de o situatie de criza pentru a realiza, cu adevarat, cat de mult conteaza anii de scoala in formarea viitorului adult.

Am inteles cu totii ca avem urgent nevoie sa adaptam sistemul contextului actual: prin constientizare, modernizare si, cel mai important, prin digitalizare!

Chiar daca acest an scolar incepe cu unele temeri din cauza situatiei epidemiologice, nerabdarea elevilor de a-si revedea colegii si profesorii, bucuria si speranta tuturor ca intr-o zi se vor intoarce la scoala sunt infinit mai puternice.

Acest inceput trebuie sa fie, in primul rand, despre copii! Noi, profesorii, vom avea sansa sa dovedim si acum ca suntem increzatori in destinul nostru si ca putem sa-i pregatim pe elevi pentru viata! Lor trebuie sa le daruim cunoasterea, pasiunea si suportul nostru, indiferent de scoala in care invata, de locul din care provin, de contextul familial.

Scoala are nevoie de noi toti! Sa fim mai prudenti, mai responsabili si mai implicati!

Dragi elevi, trebuie sa constientizati atat importanta educatiei, cat si respectarea normelor de prevenire a raspandirii virusului! In voi este forta, alaturi de noi, de a depasi orice obstacol! Implicarea voastra conteaza!

Mult succes tuturor si toate gandurile mele bune!”, a transmis Monica Anisie, luni, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea