Social

#creier #molecule-minune #regenerare creier

Moleculele-minune care salveaza creierul

Oamenii de stiinta au descoperit de curand niste molecule care ajuta la regenerarea sistemului nervos central, mai precis a creierului si a maduvei spinarii, dar si a sistemului nervos periferic.

"Vorbim tot mai des despre moleculele-minune care salveaza creierul. Moleculele multimodale - asa cum se numesc ele - sunt capabile sa stimuleze si neuroregenerarea. In momentul in care, la nivelul sistemului nervos central, se produce o leziune, prima secventa este neuroprotectia. Tratamentele clasice, cu molecule chimice de sinteza, au dezamagit. Speranta vine de la molecule multimodale, cu buna tolerabilitate si putine efecte adverse. Se cerceteaza cum pot fi ele mentinute viabile in medii ostile biologic.

Celulele stem izolate din cordonul ombilical au valoare de speranta pentru viitor. Mai raman multe etape de strabatut", a declarat profesor doctor Dafin Muresanu, cu ocazia Congresului Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN), care a debutat joi la Praga.

Medicul a precizat, de asemenea, ca regenerarea apare spontan, insa, pentru obtinerea unor rezultate semnificative, este necesara stimularea exogena, adica farmacoterapia, kinetoterapia si terapia comportamentala.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea