Social

Moldova peticita

Doar cativa muncitori mai lucreaza la asfaltari, inlocuirea bordurilor sau la construirea de pasaje importante.

La mai putin de o luna de la alegerile locale, zgomotul utilajelor de pe santierele electorale din Moldova abia se mai aude. Un santier important din Iasiul condus de Gheorghe Nichita (PSD) este cel de la Hala Centrala.

Desi in ultimele doua saptamani vremea a fost prielnica lucrarilor, pe santierul de la Hala Centrala muncitorii puteau fi numarati pe degete. Nu la fel s-a intamplat in timpul campaniei electorale, cand la realizarea pasajului a lucrat o armata de oameni. O situatie similara se regaseste pe Calea Chisinaului din Iasi .

„Au scos bordurile si le-au lasat asa. Ce-l doare capul pe primar? Doar a trecut campania!", a comentat ieseanul Razvan Lungu.

Reprezentantii primariei vin cu o explicatie tehnica. „Nu se mai asfalteaza pentru ca am intrat in etapa a doua de asfaltare si suntem in faza de licitatie. Pana la sfarsitul lunii lucrarile vor fi reluate", ne-a declarat Andrei Trofor, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi.

Asfaltari la foc automat

La Botosani, situatia nu este departe de cea de la Iasi. Lucrarile de reabilitare a drumurilor au blocat orasul aproape doi ani. Motivele invocate de autoritati sunt lipsa fortei de munca, dar si numarul mare de masini.

Edilul Catalin Flutur (PDL) a reusit sa gaseasca o solutie pentru aceasta problema doar in perioada alegerilor locale, cand firmele de contructii munceau de zor in tot Botosaniul. Dupa alegeri, lucrarile au fost stopate in mai multe zone din oras.

Si bacauanii au avut parte de aceeasi reteta, primarul Romeo Stavarache (PNL) devenind mult mai activ in special in preajma campaniei. Atunci au fost demarate lucrarile pentru consolidarea Spitalului Municipal Bacau si pentru amenajarea parcului de la Catedrala „ Inaltarea Domnului ". Au fost accelerate si lucrarile de la Podul Serbanesti.

Aceste obiective s-au dovedit importante doar in campanie, santierele fiind acum intretinute doar cu cate doi-trei muncitori.

Guri de canal acoperite cu asfalt

La Campulung-Moldovenesc (judetul Suceava), asfaltarile electorale s-au facut peste noapte. Graba edililor a dat insa peste cap lucrarile, deoarece toate canalele de scurgere de pe strada principala a orasului au fost acoperite cu asfalt.

„Cei care au efectuat lucrarea stiu exact unde este fiecare gura de canal. Pana la terminarea lucrarilor totul se va rezolva", ne-a declarat Gabriel Serban (PNL), primarul din Campulung Moldovenesc . (Au contribuit Mihaela Iacob, Mircea Merticariu, Sandrinio Neagu, Alex Nechita si Mihai Boicu).

continuarea in Adevarul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea