Social

#casatorie #modificari #constitutia romaniei #modificari Constitutie

Modificari in Constitutie privind casatoria

Dupa ce in Constitutia Romaniei au fost extinse articolele privind discriminarea asupra orientarii sexuale, Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat ieri un amendament prin care prevede explicit ca familia se formeaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie. Aceasta sintagma inlocuieste cuvantul actual soti din Legea fundamentala.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constitutie, care spune ca "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor" va fi modificata cu "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

Aceasta masura a fost luata pentru a se evita situatiile casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Aceasta modificare exprima explicit ca familia se formeaza intre un barbat si o femeie.

Crin Antonescu, presedintele Senatului, a declarat ca aceasta prevedere nu limiteaza drepturile cetatenilor si nu echivaleaza nici cu homofobia.

Sursa foto: buytaert.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea