Social

#codul rutier #modificari codul rutier #reglementari rutiere

Modificari in Codul Rutier incepand de astazi. Afla care sunt noile reglementari rutiere

Incepand de astazi, in Codul Rutier au fost aduse noi modificari, in special in ceea ce priveste interdictiile si obligatiile pentru biciclisti si conducatori de mopede.

Mai mult decat atat, noua lege prevede ca posesorii de permis auto categoria B, BE, C sau CE au dreptul sa conduca si tractoare.

"Soferii cu permis B au voie sa conduca tractoare cu masa maxima de 3,5 tone plus remorca, iar soferii cu permis C au voie si cu tractoare mai mari", au explicat specialistii de la Rutiera, noteaza adevarul.ro.

Potrivit noilor reglementari rutiere, biciclistii vor fi obligati sa mearga intr-un singur rand pe banda de circulatie si nu au voie sa foloseasca trecerile de pietoni. In plus, acestia sunt obligati sa aiba asupra lor un act de identiate, daca circula pe drumurile publice.

Cat despre conducatorii de mopede, acestia nu au voie sa transporte pasageri in stare de ebrietate si nu au voie sa traverseze drumurile publice pe trecerile destinate pietonilor.

Sursa foto: ziarulring.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea