Social

#lege zile libere parinti # zile libere parinti

Modificare: parintii pot sta acasa cu copiii si pe perioada vacantei Paste

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat ca legea zile libere platite pentru parinti a fost modificata astfel incat parintii sa poata sta acasa cu copiii si pe perioada vacantei de Paste.

"Legea nu a fost gandita pentru aceasta perioada, ci este o lege care se referă la situatii in care parintele trebuie sa ramana acasa in perioada in care cursurile sunt suspendate. Nu avea nimeni cum sa anticipeze la momentul elaborarii legii ca se va ajunge intr-un asemenea punct. Nici noi nu am stiut, atunci cand am elaborat normele de aplicare, evolutia lucrurilor, dar sigur, ca un om care este receptiv la toate semnalele pe care le primeste din societate, voi avea grija ca pana la momentul intrarii in vacanta sa avem reglementarea necesara care sa permita unui parinte sa poata ramane acasa in cresterea copilului.

Reamintesc parintilor ca legea prevede, insa, ca optiunea de ingrijire a copilului sa fie coroborata cu alte masuri care incurajeaza in continuare desfasurarea activitatii. Este necesar in continuare sa asiguram toate masurile de protectie. Prin urmare, vom avea reglementarea si cadrul legal pregatite care sa permita unui parinte sa ramana in aceasta perioada cu copilul," a declarat ministrul Mincii.

Un singur parinte are voie sa-si ia zile libere

Legea privind acordarea unor zile libere parintilor pentru a-si supraveghea copiii atunci cand se inchid scolile in situatii extreme, a intrat in vigoare pe data de 17 martie, dar ii obliga pe parinti sa se intoarca la munca pe peroioada vacantei de Paste.
Zilele libere se acorda in cazul in care locul de munca nu permite sa se lucreze la domiciliu sau telemunca, la cererea unuia dintre parinti.
Ministrul Municii a subliniat ca legea nu permite ambilor parinti sa primeasca zile libere pe perioada inchiderii institutiilor de invatamant.
Vacanta de Paste incepe pe 4 aprilie, potrivit calendarului anului scolar in curs.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea