INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Mizeria de pe plaje, provocata de contractele de concesiune

Plajele sint pasate de la un agent economic la altul, pe sume importante. Desi ne aflam in al doilea sezon estival de cind Apele Romane au concesionat plaja din zona Belona - Eforie Nord, pe plaja este un dezastru. Pe nisip functioneaza, in prezent, sase beach-baruri. Sint rasfirate acolo unde a vrut fiecare. Curatenie nu prea se face, intrucit, spun turistii, este imposibil ca aparatele de ecologizat sa se strecoare printre baruri. Unul din stuf, altul din termopan alb - barurile creeaza si disconfort estetic. Toaletele nu functioneaza pe acest sector de plaja. Saltelele care sint inchiriate turistilor erau trintite, claie peste gramada, peste sezlonguri. Cindva, au aratat mai bine. In prezent, sint decolorate de soare, roase de vint, de soare si de apa marii pe la colturi. Mizeria de pe plaja Belona are o explicatie simpla: administratorii plajelor, care au semnat contracte de concesiune cu directia apelor romane Dobrogea, au tratat afacerea ca pe una imobiliara. Plajele au fost date in folosinta altor agenti economici, desi subinchirierea le era interzisa. Recent, Departamentul de Control al Guvernului a solicitat Directiei Apele Romane Dobrogea Litoral luarea unor masuri de renegociere a contractelor de concesiune a sectoarelor de plaja prin care sa se interzica orice modalitate de instrainare a activitatilor de plaja din partea operatorilor. Initial, clauza de interzicere a dreptului de operare a fost superficial intocmita in contracte, prevazindu-se doar forma de subinchiriere , fara insa a elimina celelalte forme de transfer al drepturilor de operare, respectiv contracte de management, asociere in participatiune sau colaborare. Un exemplu de afacere cu plaje concesionate este cel al SC Consal Trade SRL Constanta, care a concesionat in 2006 de la Apele Romane o suprafata de plaja de 60.150 mp. Pe 1 martie 2007, concesionarul a incheiat insa un contract de colaborare cu SC Blue Trans SRL Eforie Nord, in valoare de 300.000 de euro. Conform actului, Blue Trans are dreptul de a desfasura activitati comerciale, de agrement si recreere pentru public pe o durata de 90 de zile calendaristice. „Acest contract a fost reziliat“, spune Razvan Chicheanu, reprezentantul Consal Trade. El insa spune ca nu are habar de un alt contract pe care firma sa l-a incheiat cu SC C.P.I Consulting Company SRL din Bucuresti. Totusi, fara un acord intre firma sa si cea din Bucuresti, acesta nu ar fi putut, pe 21 iunie 2007, sa semneze un contract de subinchiriere cu o firma din Botosani. Obiectul contractului il reprezinta o suprafata de 100 de metri patrati din sectorul 2 al plajei Belona si aduce firmei C.P.I Consulting Company o chirie lunara de 4.500 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea