Social

Mitrea: Oprescu vrea sa candideze la presedintie

Aflat in vizita electorala in judetul Mures, Miron Mitrea, seful de campanie al PSD, a declarat ca ultima oara cand a vorbit cu Sorin Oprescu, acesta i-a spus ca isi doreste sa candideze la presedintia Romaniei si de aceea se va inscrie in cursa pentru Capitala indiferent daca din partea partidului sau nu, relateaza NewsIn.

"Ultima oara cand am vorbit cu el, inainte de a-si depune candidatura, asta am inteles, ca isi doreste sa candideze la presedintia Romaniei si ca asta este motivul pentru care vrea neaparat sa candideze la primaria Capitalei, chiar daca il vrem sau nu noi pe liste", a afirmat Mitrea.

Legat de propriul candidat al partidului pentru Bucuresti, deputatul Miron Mitrea, a spus ca nu exista disensiuni in partid si ca presedintele de onoare, Ion Iliescu, il sustine pe Cristian Diaconescu.

"Ion Iliescu a spus ca Cristian Diaconescu, un candidat venit, e adevarat din afara organizatiei Bucuresti, care are posibilitatea sa castige Capitala. Domnul Iliescu l-a votat chiar cu entuziasm pe Diaconescu.

Dansul nu era un fan al lui Vanghelie, ca si candidat la Bucuresti. Pana la urma, este este bine ca avem un candidat foarte serios", a spus Mitrea.

Intrebat de ce este convins ca Traian Basescu va numi in toamna un premier din PSD, care sa formeze Guvernul, Mitrea a spus ca in 2004 presedintele a facut un artificiu si a unit grupurile parlamentare de la Senat ale PD si PNL.

"In felul acesta i-a bagat pe ei impreuna si au avut cu un parlamentar mai mult. Si a folosit Constitutia care spunea ca se consulta si numeste din partea partidului care... si a numit de la PNL, DA. Nu stiu daca este inteligent din punctul de vedere al momentului. Sigur, s-a bazat si pe faptul ca ne-au tras clapa ungurii.

Banuim ca organizatia de Cluj, pentru ca de acolo s-a rupt filmul, si care, dupa ce semnasem cu ei acordul, au fugit in partea cealalta. Vestita tradare a PC-ului, a fost pe jumatate tradare, pentru ca ei au spus de la inceput ca daca ungurii pleaca nu putem face majoritatea, pleaca si ei.

Au mai stat langa noi pana am ales presedintele Camerei Depuatilor dupa care au plecat. Dupa care au inceput sa regrete si azi. Noi nu am facut guvern cu ungurii.

Bine, am facut niste intelegeri, am sustinut si noi niste guverne, nu mai sustinem acum, dar pentru prima oara in Mures am mers pe alta solutie politica decat solutia UDMR", a explicat social-democratul.

Mitrea: Basescu e nefericit ca politicienii nu se injura in campanie

Mitrea a mai declarat ca seful statului, prin declaratiile pe care le face, incearca sa creeze discordie si ca se vede ca este nefericit ca politicienii nu se injura si nu se scuipa in campanie.

"Presedintele este foarte consecvent. Domnul Traian Basescu cauta motive ca sa ne racaie, ca sa intre in campanie, si nu comentez. I le spun dupa campanie si nu comentez. Am vazut declaratia de astazi (marti - n. red.) ca e foarte nefericit ca noi in campania nu ne injuram si nu scuipam.

Nu vreau si nu comentez ce a spus domnia sa si nu este problema domniei sale sa comenteze campania electorala din Romania. Cred ca o campanie plata inseamna una civilizata. Sigur, eu cred ca atunci cand vorbesti de proiecte si de programe e mai plictisitor decat atunci cand vorbesti de familia contracandidatului.

Eu mi-am sfatuit toti colegii sa incerce sa stea departe de acest lucru. Asta nu inseamna ca daca suntem calcati pe bombeu nu o sa si ripostam", a spus politicianul social-democrat.

Totodata, Mitrea considera ca propunerea presedintelui Traian Basescu, de modificare a Constitutiei, in sensul transformarii Romaniei in stat prezidential, contravine prevederilor europene.

"Avem acum doua curente diferite privind viitoarea forma a Constitutiei: una a celor care vad modelul francez si american bun pentru Romania, de republica prezidentiala si a celor care vad Romania un stat parlamentar. Ceea ce se omite este ca la Lisabona Uniunea Europeana a decis directia: Europa este o tara parlamentara.

In momentul in care Constitutia se va modifica atunci Romania va deveni o tara parlamentara suta la suta. Nu cred ca acest lucru trebuie sa se intample imediat, in acest an sau anul viitor.

A discuta insa despre o republica prezidentiala este impotriva deciziei luate de UE. Constitutia poate fi modificata doar prin referendum la propunerea Parlamentului", a spus seful de campanie al PSD.

Mitrea sustine ca Romania este o tara de misogini

Deputatul PSD a mai spus ca Romania este o tara de misogini si ca partidele nu desemneaza femei in posturile de candidati intrucat nu primesc voturi.

"Ar trebui sa spun acum ca nu sunt misogin, dar se uita nevasta mea la mine si mi-e frica. Dar nu pot sa spun asta, este evident ca Romania este o tara de misogini, uitati-va la Parlament.

Uitati-va ce greu numim un candidat femeie la primarie. Desi sunt mai bune decat barbatii, nu le putem numi pentru ca raspunsul populatiei este ca nu voteaza o femeie. Asta nu este misoginism? E adevarat ca in Ardeal mai putin decat in restul tarii", a declarat Mitrea.

Intrebat daca in aceste conditii apreciaza sloganul unei candidate din Bacau la Consiliul Judetean "Incercati si cu o femeie", politicianul a spus ca a fost un gest foarte inspirat, desi controversat.

"Va pot spune ca rar am vazut un slogan mai inteligent a unui candidat mai putin cunoscut. In momentul in care esti un candidat de care nu stie nimeni, trebuie sa spargi tiparele cumva.

Daca doamna respectiva imi va spune ca nu a stiut ca sloganul are conotatie sexuala, ii voi spune ca nu ma duce pe mine cu vorba. In mod cert a stiut, a facut-o inteligent si intentionat. Eu o apreciez", a incheiat Mitrea.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Stirilocale.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea