Social

Mischie e judecat pentru contrabanda cu masini

Nicolae Mischie, fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, a fost trimis in judecata pentru contrabanda cu masini, acesta fiind al saptelea dosar intocmit de anchetatori pe numele lui.

Nicolae Mischie este acuzat ca a obtinut ilegal un certificat de investitor, intr-o zona defavorizata, cu ajutorul caruia a reusit sa aduca din Italia doua masini de lux vechi. Certificatul l-a primit prin societatea sa, Smanic SRL Matasari - care avea sediul intr-o camera de depozit gunoaie -, de la doi angajati ai Agentiei de Dezvoltare Sud-Est Olteni, trimisi si ei in judecata. In acelasi timp a mai fost anchetata si o fosta subalterna a lui Mischie, care a completat citeva acte false la solicitarea sefului ei, ea primind doar o amenda.

Prejudiciul adus statutului roman in acest caz este de 360 de milioane de lei vechi, reprezentind taxele vamale neachitate pentru cele doua masini.

Dosar de 100 de kilograme

Fostul sef al CJ Gorj a fost cercetat pina acum in 7 dosare, trei dintre acestea cumulindu-se intr-unul singur, care cintareste, la ora actuala, peste 100 kg. Celelalte trei dosare - printre care si cel legat de certificatul de investitor - au fost trimise deja in judecata. In dosarul de 100 kg, care se afla inca la procurorii gorjeni, sint cercetate mai multe fapte de coruptie: prejudicierea institutiei pe care o conducea cu 7 miliarde de lei, in urma unor licitatii organizate pentru pietruirea unor drumuri; organizarea unei licitatii fictive pentru modernizarea Casei de Protocol a CJ Gorj; incasarea ilegala a unor sporuri, in calitate de sef al CJ, si obtinerea titlului de profesor conferentiar in doar doua luni, desi legea nu-i da voie.

Luare de mita si arma adusa ilegal in tara

In primul dosar, ajuns deja la judecatori, denuntatorul Clement Mocanu l-a acuzat pe Nicolae Mischie ca, impreuna cu alti prieteni de-ai sefului CJ Gorj, a cerut spaga pentru a-i facilita diverse contracte. Dosarul se afla la Judecatoria Gorj, insa s-a facut cerere pentru stramutare , pentru ca judecatorii locali ar putea fi supusi fostului baron. In cel de-al doilea dosar, Mischie a fost achitat, dar s-a ales cu o amenda de opt milioane de lei si cu confiscarea unei arme, deoarece fusese adusa ilegal in tara.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea