Social

Miron Mitrea sustine ca PD-L foloseste DNA in lupta politica

Miron Mitrea , coordonatorul de campanie al Partidului Social Democrat a declarat joi la Sibiu ca DNA este folosit ca un instrument politic de PD-L si a sustinut ca informatiile aparute in presa referitoare la dosarul de mita in care este implicat arata disperarea democrat-liberalilor.

Declaratia vine ca o replica la articolul aparut in deschiderea editiei de joi a ziarului Evenimentul Zilei. "Este o magarie. PD-L foloseste DNA-ul. Sunt disperati ca vor pierde Capitala. Si sondajele pe care le scot ei si sunt puternic cosmetizate arata ca nu au nici o sansa sa castige in Bucuresti in acest an", a declarat Miron Mitrea.

"In presa, toate materialele legate de dosare de la DNA care apar sunt date de DNA. DNA este cel care este folosit ca instrument politic de catre PD-L in lupta politica. Ei au dat in presa documentele, le-au si falsificat ca nu au dat adevarul, au dat doar ce li se pare lor ca poate sa demonstreze vinovatia mea", a declarat Miron Mitrea.

Politicianul sustine ca DNA a dat drumul la dosare chiar cand a inceput campania electorala pentru a-l intimida.

Evenimentul Zilei a publicat joi extrase din referatul pe care procurorii anticoruptie l-au trimis la Parlament odata cu cererea de incepere a urmaririi penale. Fostul ministru al transporturilor Miron Mitrea este acuzat ca a primit mita in valoare de peste 5 miliarde de lei vechi. Mitrea mai este acuzat si de instigare la fals si uz de fals .

Comisia juridica a Camerei Deputatilor s-a abtinut, marti, sa recomande avizarea sau neavizarea inceperii urmaririi penale in dosarul Mitrea, lasand la latitudinea plenului sa transeze cazul, doar deputatii PD-L considerand ca exista elemente care sa motiveze demersul procurorilor anticoruptie.

Deputatii juristi au adoptat, marti, cu 20 de voturi pentru si 2 impotriva, raportul prin care cer plenului sa se pronunte pe solicitarea DNA privind inceperea urmarii penale a lui Miron Mitrea. Acesta nu face o recomandare expresa in favoarea inceperii sau neinceperii urmaririi penale, ci va cuprinde punctele de vedere ale deputatilor juristi si a celor sapte raportori.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea