Social

#miron mitrea #ministru #dna #dosar #irina jianu #coruptie

Miron Mitrea a fost trimis in judecata de DNA

Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, a fost trimis in judecata de DNA. Alaturi de el sunt acuzati Irina Jianu, fost de stat si Nicolae Popescu, fost arhitect sef in cadrul Primariei Voluntari. Dosarul implica lucrarile la casa mamei social-democratului.

Mitra, care a fost seful Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in perioada 2000-2004, este acuzat de luare de mita , instigare la fals material in inscrisuri oficiale in legatura directa cu infractiunea de coruptie si uz de fals, in legatura directa cu infractiunea de coruptie.

Irina Paula Jianu, fost sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii, ulterior inspector general de stat in constructii la ISC este acuzata de dare de mita , folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual , fals in inscrisuri sub semnatura privata, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, informeaza realitatea.net.

Nicolae Popescu, fost arhitect sef in cadrul Primariei Voluntari, a fost trimis in judecata pentru si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu infractiunile de coruptie.

In perioada 2001- 2002, "inculpatul Miron Tudor Mitrea, in calitate de ministru al MLPTL, a primit de la inculpata Irina Paula Jianu foloase necuvenite in cuantum de 9.274.202.542 ROL, in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector sef adjunct si inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea