Social

Miron Cozma refuza sa se prezinte la un proces in Bucuresti

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului , incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta Timisoara, refuza sa se prezinte la un proces la Bucuresti. Procesul i-a fost intentat de Asociatia Victimelor Mineriadelor (AVM). Directorul Penitenciarului de Maxima Siguranta Timisoara, inspectorul sef principal Ioan Bala, a declarat ieri ca Miron a anuntat conducerea inchisorii ca refuza sa se prezinte la termenul de pe 27 februarie pe considerentul ca prezenta lui nu este obligatorie. Bala a spus ca in aceste conditii va face o adresa catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, care este in masura sa decida daca Miron Cozma trebuie sau nu sa se prezinte la proces. "Daca ICCJ va hotari ca prezenta lui Cozma e obligatorie, lucru care, probabil, se va intampla pe 22 februarie, Cozma va fi trimis sub escorta la Penitenciarul Rahova, unde va sta pana la data procesului", a spus Bala. Avocatul lui Miron Cozma a declarat ca procesul se refera la o a AVM fata de decizia prin care Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis in decembrie cererea de contopire a pedepselor aplicate lui Miron Cozma in cazul a doua . Aparatorul lui Cozma a explicat ca legea prevede clar si limitativ conditiile in care se poate face contestatie in anulare .
Miron Cozma este inchis la penitenciarul din Timisoara dupa ce i s-a respins cererea de eliberare conditionata . Sentinta este definitiva, o noua cerere de putand fi discutata dupa 1 iunie 2006. Fostul lider al minerilor a cerut eliberarea conditionata dupa ce ICSJ a decis contopirea pedepselor primite de Cozma pentru implicarea in doua mineriade .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea