Social

Mircea Sandu, vicepresedinte la UEFA:

Dupa ce a parut iesit din gratiile conducatorilor UEFA, o data cu votul acordat lui Sepp Blatter la alegerile pentru presedintia FIFA, in defavoarea lui Lennart Johanson, actualul conducator al forului european, Mircea Sandu pare a recastiga din terenul pierdut. Presedintele FRF a urcat in functie la una dintre cele mai importante comisii ale forului european, trecand din postura de membru in cea de vicepresedinte al Comitetului Echipelor Nationale al UEFA, pentru perioada august 2004-august 2006, atat cat este valabil mandatul sau.

Mai mult, numirea lui Mircea Sandu in aceasta pozitie este cu atat mai surprinzatoare cu cat, nu mai departe de toamna anului trecut, seful de la Casa Fotbalului a fost amendat cu suma de 15. 000 de franci elvetieni de Comisia de disciplina a UEFA, in urma scandalului provocat de arbitrajele acuzate de prima reprezentativa a Romaniei in campania de calificare pentru euro 2004. In acea disputa, presedintele FRF a trimis o scrisoare forului european, la care a adaugat articole din ziare, dar interventia s-a intors impotriva lui, Mircea Sandu trecand din postura de acuzator in cea de acuzat.

Acum, insa, toate acestea par a fi trecut pentru conducatorul federatiei, caruia i s-au redeschis, se pare, usile la Nyon, posibil si cu ajutorul cipriotului Marios Lefkaparitis, pe care l-a sustinut in campania de confirmare in Comitetul Executiv si care este posibil sa-i fi intors favorul. Prezenta in cadrul acestui comitet, din care a facut parte si in perioada 2002-2004, nu ii va rapi prea mult timp presedintelui FRF, avand in vedere ca membrii comisiei se intalnesc o data sau de doua ori pe an. Pe de alta parte, tot pentru perioada august 2004-august 2006, au fost alesi in comisiile si comitetele UEFA alti oficiali de la Casa Fotbalului: Adalbert Kassai, Anghel Iordanescu , Cristian Bivolaru si Nicolae Pantea.

Astfel, secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, va activa ca membru in Comisia pentru etica si fair-play, in timp ce selectionerul Iordanescu a fost confirmat ca membru in Comitetul pentru dezvoltare tehnica al UEFA. De asemenea, secretarul general adjunct al FRF pe probleme internationale, Cristian Bivolaru, a fost numit membru al Comitetului Futsal . Pe de alta parte, Anghel Iordanescu este membru al Comisiei instructorilor tehnici, iar secretarul general adjunct al FRF cu probleme de juniori, Nicolae Pantea, este membru al Comisiei pentru tineret si amatori. Pe langa comitetele din care vor face parte, Mircea Sandu, Adalbert Kassai, Cristian Bivolaru, alaturi de Ionel Piscanu si Liana Stoicescu, au fost numiti in Comisia delegatiilor de meci.

Din randul fostilor arbitri romani, presedintele CCA, Ion Craciunescu, si predecesorul sau, Nicolae Grigorescu , alaturi de Adrian Porumboiu si Mircea Salomir, au fost cooptati in Comisia observatorilor de arbitri. Dintre echipele de club romanesti care vor avea reprezentanti la UEFA, Steaua si Dinamo au fost confirmate si vor face parte in continuare din Forumul Cluburilor Europene, alaturi de alte 100 de cluburi din toata Europa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea