Social

Mircea Sandu aduce fantome in fotbalul iesean

Primarul Iasiului habar nu are numele investitorului care vrea sa construiasca un stadion la Iasi, dar a gasit repede 20 de hectare pe care sa i le puna la dispozitia presedintelui FRF.

Iasiul ar putea avea un stadion nou-nout, ca scos din cutie si la standarde europene. Cel putin asa sustin primarul Gheorghe Nichita si presedintele FRF, Mircea Sandu .

S-au avansat chiar si termene: in urmatorii trei ani, precum si suma ce urmeaza a fi investita - 25 de milioane de dolari. Numai numele investitorului american e tinut la mare secret. Am primit un telefon de la Mircea Sandu, care mi-a spus ca un investitor strain cauta orase mari, cu 400.000 de locuitori, pentru a realiza o astfel de investitie, spune primarul Nichita. Necunoscut inca, investitorul are si pretentii pentru ridicarea stadionului. Pentru amortizarea investitiei, municipalitatea trebuie sa-i ofere 20 de hectare de teren, pe care misteriosul afacerist ar urma sa construiasca peste 2.500 de locuinte si spatii comerciale . De fapt, un cartier in toata regula.

Trei locatii propuse

Primarul Nichita spune ca detaliile privind proiectul marii investitii urmeaza sa le discute in urmatoarele saptamini cu Mircea Sandu. Pina atunci, seful municipalitatii are obligatia de a gasi terenul necesar construirii stadionului. Si cum fotbalul ramine prima pasiune si nu o data principala prioritate a primarului Nichita, fost fotbalist de Divizia C, acesta a si gasit trei locatii pentru viitorul centru sportiv: ori in zona Moara de Vint, ori la marginea cartierului Ciric - zona fostului stadion Constructorul, ori chiar in zona cartierului Aparatorii Patriei. Cea din urma zona a fost cumparata de municipalitate de la veteranii de razboi, cu 15 milioane de lei parcela de 500 de metri patrati. Iasiul ar deveni un oras al competitiilor sportive, spune primarul Nichita.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea