Social

Mircea Lucescu, aclamat in Ghencea

„ Il Luce " spune ca primirea de care a avut parte la „Seara Campionilor", pe stadionul „Steaua", l-a surprins in mod deosebit.

A patra editie a seriei „Seara Campionilor" va ramane una de neuitat pentru Mircea Lucescu, campion al Romaniei cu Rapid si cu Dinamo.

Incheiata cu victoria prietenilor lui Figo, scor 5-3 cu o selectionata all-time a Romaniei, partida disputata in Ghencea s-a transformat intr-una speciala pentru antrenorul lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu. Introdus pentru ultimele zece minute ale meciului, Il Luce, considerat unul dintre vechii rivali ai Stelei, a fost ovationat la intrarea sa pe teren, alaturi de Rica Raducanu .

"Imi pare rau ca nu a venit mai multa lume. Nu ar fi venit pentru jucatori, ci pentru copiii saraci. Pentru mine, apluazele si ovatiile au insemnat un Oscar pentru intreaga cariera", a declarat Lucescu


„Si eu am fost surprins, pentru ca nu credeam ca o sa fiu ovationat vreodata in Ghencea. M-a impresionat foarte mult. A fost ca la Oscar, un premiu pentru intreaga mea cariera", spune Lucescu. Antrenorul de 62 de ani a dezvaluit si ce sacrificii a facut Rica Raducanu pentru a fi prezent pe teren: „Rica avea deja umarul rupt, iar dupa meci l-au dus la spital.

I-a sarit umarul la un schimb de mingi cu Toldo, dar din dorinta de a intra si de a reprezenta generatia anilor '70 a strans din dinti. Eu cred ca, aplaudandu-ne pe noi, au aplaudat toata generatia din '70, inclusiv pe cei care au lipsit, precum regretatul Dobrin".

Il intelege pe Piturca

Selectioner al Romaniei in perioada 1981-1985, Lucescu spune ca lui Mutu si lui Chivu le-ar fi prins bine sa fie prezenti la meci, dar il intelege pe selectionerul Piturca, cel care le-a interzis jucatorilor din lotul pentru Euro sa participe la Seara Campionilor. „Fiecare isi face programul. Noi nu putem face aprecieri, pentru ca nu avem responsabilitatile lui Piturca. Ar fi fost placut, dar intalnirea publicului cu nationala se va produce cu Muntenegru", spune Lucescu.

Antrenorul lui Sahtior spune ca intoarcerea lui Boloni in Romania va fi benefica Ligii 1 si nu exclude si revenirea sa. „Intretin o idee in ceea ce priveste intoarcerea in fotbalul romanesc. Totusi, acum in fotbalul romanesc sunt cinci antrenori influen­ tati de mine: Boloni, Andone, Rednic, Sabau si Razvan. Ce mai e nevoie de mine? N-o sa ma intorc sa ma bat cu ei", a incheiat Il Luce.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea