Social

#mircea geoana #intalnire cotroceni

Mircea Geoana: Nu excludem alegerile anticipate

Nu sunt excluse alegerile anticipate, insa este exclus un guvern minoritar , a declarat Mircea Geoana, dupa intalnirea de vineri de la Palatul Cotroceni dintre reprezentanti ai partidelor si presedintele Basescu.

Geoana a vorbit la intalnirea cu presedintele despre votul dat de romani pe 30 noiembrie, sustinand ca acesta este un vot dat "pentru o schimbare ampla", legata de modul in care este condusa tara. In urma intalnirii de vineri, Geoana a declarat ca "PSD" este castigatorul real al acestor alegeri si ca acest lucru a fost confirmat si de Traian Basescu.

El a adaugat ca negocierile pentru formarea Guvernului incep abia acum si ca o varianta minoritara de Guvern "este exclusa ". "Romania are nevoie de o extrem de solida majoritatea parlamentara. In urma discutiilor cu presedintele Basescu am ajuns la concluzia ca o varianta minoritara este exclusa", a declarat Geoana.

"Nu putem exclude alegeri anticipate", a mai declarat Mircea Geoana, subliniind faptul ca in conditiile in care PSD va ajunge in opozitie va veghea sa asigure o varianta democratica a legii uninominalului, care sa nu mai fie responsabila de nedreptati si sa nu mai deturneze votul electoratului.

"O deturnare a votului popular se petrece numai din cauza unei legi imperfecte", a adaugat Geoana. El a adaugat ca i-a prezentat presedintelui "elemente de forta din programul de guvernare al PSD" si ca este necesar ca parlamentul sa stabileasca de urgenta bugetul pe anul viitor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea