Social

Mircea Geoana il tine in suspans pe Vadim Tudor

PSD spune ca nu semneaza protocolul de colaborare parlamentara. PRM zice ca se semneaza. Cert este un singur lucru: Geoana si Vadim isi vorbesc tot mai des.

Mircea Geoana a avut, ieri dupa-amiaza, o reuniune cu cei mai apropiati colaboratori din partid. Mesajul transmis: nu se va semna nimic cu PRM. Nimic, nimic, nimic, nimic!, dupa cum ne-a precizat ulterior purtatorul de cuvint al PSD. Pe parcursul zilei de ieri au circulat mai multe zvonuri privind iminenta semnarii unui document scris intre liderii celor doua partide.

Cu atit mai mult cu cit, luni seara, Geoana si Vadim ar fi avut o intrevedere departe de ochii presei. Intilnirea de taina a fost confirmata de vicele peremist Lucian Bolcas . Cu jumatate de gura, Cristian Diaconescu a spus ca nu stie sa fi avut loc o intilnire fata in fata, ce stiu sigur e ca au vorbit.

Nu exista un protocol oral

Daca PSD neaga categoric informatia cum ca se va semna un document intre cele doua partide, PRM o da drept certa. Nu exista un protocol oral. Exista un protocol scris la nivel parlamentar, care va fi semnat de cei doi presedinti. Nu consideram ca vom putea realiza o colaborare structurata numai pe vorbe.

Acest lucru a fost sustinut si de presedintele Mircea Geoana la intilnirea cu presedintele Corneliu Vadim Tudor de luni seara, la ora 20.00, a declarat ieri Lucian Bolcas, vicepresedinte al PRM. Acesta a mai spus ca protocolul dintre PSD si PRM ar putea fi semnat dupa prezentarea Raportului de tara, respectiv dupa 16 mai.

Bolcas vorbeste de capul lui, a reactionat Cristian Diaconescu. Acesta spune ca PSD va decide astazi cine va scrie textul motiunii de cenzura. Ulterior, vom lua legatura cu cei de la PRM, ca sa ne uitam impreuna pe textul motiunii. Acesta e singurul gest pe care-l vom face in comun cu cei de la PRM, ne-a mai spus Diaconescu.

10 la 4 impotriva unui protocol scris cu PRM

In PSD sint destul de multi cei care vor o colaborare scrisa cu PRM. Surse din conducerea partidului ne-au declarat ca, la sedinta de luni a conducerii PSD, s-a supus la vot propunerea de semnare a unui protocol scris cu partidul lui Vadim. Propunerea a cazut la vot, cu 10 voturi impotriva si 4 pentru, sustin sursele .

Din informatiile noastre, discutiile de luni seara dintre Geoana si Vadim ar fi avut loc tocmai pentru a gasi solutii alternative de colaborare, in lipsa unui protocol scris. Cred ca e o capcana pentru Geoana si pentru partid. Daca Geoana se compromite, se compromite si partidul. Si se duce totul de ripa.

In acest fel a comentat ieri Vasile Dincu intentia semnarii unui protocol, fie el si parlamentar, intre PSD si PRM. Dincu spune ca se incearca de fapt discreditarea lui Geoana, ca prea avea o fata europeana.

DIP se crede urias printre pitici

Dan Ioan Popescu se crede personaj din basme. Ca orice personaj nemuritor, el vorbeste o revenire a sa in functia de presedinte al PSD Bucuresti. Nu intentionez sa imi dau demisia, ii las sa fiarba intre ei, ba chiar ma gindesc la reintoarcerea in functie, a declarat Popescu pentru MEDIAFAX.

Autosuspendat din functie in luna ianuarie 2006, Dan Ioan Popescu a primit recent un ultimatum: fie sa demisioneze de la sefia PSD Bucuresti, fie sa renunte la . Autorii ultimatumului: Dan Tudorache, lider al PSD sector 1 , si Doru Giugula, presedintele Comisiei de integritate a filialei.

Cind am auzit declaratiile lor, ale lui Giugula si ale lui Tudorache, mi-am amintit de o a lui Tudor Musatescu, despre doi pitici care se laudau ca i-au dat o palma peste gura unui urias, de i-au rupt pantalonii la genunchi.

Asa si cu ei doi, a afirmat Popescu pentru MEDIAFAX. Unul dintre pitici, Dan Tudorache, ne-a declarat ieri ca renunta la ultimatumul pe care i l-a dat lui Popescu. In momentul de fata avem nevoie de fiecare senator si deputat. Deocamdata nu se va pune in discutie cazul Dan Ioan Popescu, spune Tudorache.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea