Social

#algeria #mircea geoana #csat #convocare #mali #participare militara

Mircea Geoana cere convocarea de urgenta a CSAT

Mircea Geoana, fost ministru de Externe al Romaniei, a declarat aseara ca se impune convocarea de urgenta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, in contextul situatiei din Algeria si eventuala participare militara in Mali. Din punctul sau de vedere, 5 februarie, data de convocare a CSAT, este "foarte intarziata".

"Convocarea CSAT abia in data de 5 februarie este foarte intarziata. Situatia este suficient de severa, iar deciziile cu privire la o eventuala participare militara a Romaniei in Mali impun convocarea de urgenta a CSAT. O situatie exceptionala impune o masura exceptionala", a spus Geoana.

Mircea Dusa, ministrul Apararii, a anuntat aseara ca azi-dimineata se va intruni Consiliul de Planificare a Apararii, pentru a se discuta participarea militara a Romaniei in Mali. Dusa a precizat ca tot in cadrul aceleiasi sedinte se vor face propuneri catre CSAT, precizand ca ar putea fi vorba despre misiuni de instruire.

Premierul Victor Ponta a declarat sambata ca a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu pe marginea prezentei in Mali, o decizie finala in acest sens urmand sa fie luata in sedinta CSAT din 5 februarie.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea