Social

#demisie #mircea diaconu #senat #curtea constitutionala #incompatibilitate

Mircea Diaconu a demisionat din Senat

Senatorul PNL Mircea Diaconu si-a inaintat marti demisia din functie, se arata intr-un comunicat al Directiei de presa din Senat.

Decizia lui Diaconu vine dupa ce Curtea Constitutionala a admis sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la punerea in executare de catre Senat a hotararii judecatoresti referitoare la incompatibilitatea sa.

Mircea Diaconu spune ca initiativa demisiei ii apartine in totalitate. El a explicat gestul sau prin faptul ca la nivelul Senatului se ajunsese la un blocaj.

"Ca sa se poata iesi din blocaj, pentru ca neexistand proceduri - e un caz fara precedent, legislatia se bate cap in cap, si institutiile s-au blocat pur si simplu - ca sa se iasa procedural din incurcatura, din blocajul acesta, mi-am oferit demisia catre presedintele Senatului, ceea ce iarasi este neprocedural, pentru ca demisia se ofera plenului", a declarat fostul senator liberal.

Sursa foto: cotidianul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea