Social

Mircea Cartarescu la primul Congres International al Scriitorilor

Primul Congres International al Scriitorilor si Traducatorilor, WALTIC, care va avea loc intre 29 iunie si 2 iulie, ii va avea ca participanti din partea Romanie pe scriitorii Mircea Cartarescu , Filip Florian si Herta Muller , la initiativa Institutului Cultural Roman de la Stockholm.

WALTIC, organizat la sfarsitul lunii, de catre Uniunea Scriitorilor din Suedia, va avea in jur de 1.000 de delegati, printre care scriitori, traducatori , politicieni, reprezentanti ai unor organizatii non-guvernamentale.

Dintre acesti o mie de oaspeti, aproximativ 60 de scriitori vor lua parte activa in programul de seminarii. Printre cei care vor lua cuvantul se numara Charles Bernstein, Mia Couto, Jean-Claude Guedon, Phillip Pullman, Nawal El Saadawi, Gayatri Chakravorty Spivak, Dubravka Ugresic si Alexis Wright.

Mircea Cartarescu va participa la un dialog cu scriitorul suedez Andrzej Tichy despre relatia dintre societate si literatura, in sectiunea "Society and Literature", programata pentru 30 iunie.

Filip Florian, unul dintre cei mai tradusi tineri scriitori romani, va lua parte, pe 2 iulie, la o dezbatere despre istorie si memorie, impreuna cu scriitorii Frank Westerman (Olanda) si Mauro Covacich (Italia), sub titulatura "The Fate of Place".

Tot pe 2 iulie, Herta Müller va participa in sectiunea "Life Through Letters" la o serie de interviuri cu unii dintre cei prestigiosi scriitori ai momentului. Herta Müller va lua parte, de asemenea, la programul public al congresului. Astfel, duminica 29 iunie, la Kulturhuset, scriitoarea de origine romana va discuta despre exil cu scriitoarea croata Dubravka Ugresic si directorul ICR Stockholm, Dan Shafran.

Marti 1 iulie, la ora 19.30, Herta Müller va fi invitata Institutului Goethe din Stockholm, unde va citi fragmente din opera sa si va dialoga cu scriitoarea spaniola Rosa Montero despre rolul literaturii in ceea ce priveste aspecte precum captivitatea si libertatea, dictatura si democratia.

Cei trei scriitori romani care vor fi prezenti la WALTIC au fost prezentati in presa suedeza si, de asemenea, portretele lor figureaza in expozitia foto "Cato Lein - The Last Polaroid Project... The First Impression of Romania", deschisa la sediul ICR Stockholm pana pe 31 august.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea