Social

#teixobactin #nou antibiotic #antibiotic natural

Miracol in medicina! Un nou antibiotic ar putea eradica zeci de boli

La aproape 30 de ani de la crearea ultimului antibiotic, un grup de cercetatori din Marea Britanie, Statele Unite si Germania este pe cale sa revolutioneze medicina. Acestia au descoperit in stare naturala un antibiotic capabil sa distruga diverse infectii: de la stafilococul auriu la TBC.

Cercetatorii au supus testelor o bacterie descoperita pe o pajiste din statul american Maine. Aceasta s-a dovedit a fi un superantibiotic capabil sa elimine din organisme diverse infectii periculoase, inclusiv unele care pun in pericol sanatatea inimii.

Denumit teixobactin, noul antibiotic este asteptat sa distruga inclusiv microorganismele care, in timp, au dezvoltat rezistenta la tratamentul cu antibiotice. De altfel, aceasta era si una dintre cele mai mari temeri ale medicilor, prognoza indicand ca rezistenta virusurilor urmeaza sa se accentueze in urmatorii 20 de ani.

In testele de laborator cu teixobactin nu s-au constatat efecte secundare, iar oamenii de stiinta spera ca medicamentul sa poata fi pus in vanzare in cativa ani.

Sursa foto: clarus.net.cn
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea