Social

Minunea nu a durat decat 47 de minute

Armenii nu au reusit sa ne faca fericiti. Dupa o prima repriza in care au rezistat in fata cehilor, ba au avut chiar si ceva ocazii, fostii elevi ai lui Stoichita au pierdut, 1-4, la Olomouc. Cehia mai are nevoie doar de doua puncte in doua meciuri pentru a ajunge la baraj.

Ne-am facut iluzii degeaba. Surprize s-au produs miercuri seara prin Europa, dar nu unde speram noi. La Olomouc, lucrurile au mers conform graficului. Din nefericire, al cehilor, nu al nostru. Armenii au rezistat o repriza, dar in conditiile in care elevilor lui Karel Bruckner nu prea le-a iesit nimic. Dupa pauza, mai precis incepand cu minutul 47, situatia s-a schimbat radical. In putin mai mult de zece minute, Heinz, Polak si Baros au rezolvat meciul. Tot Polak a dus scorul la 4-0, cu un sfert de ora inainte de final, asa ca golul lui Hakobian, acelasi care ratase in prima parte doua ocazii, n-a mai contat.

RESUSCITATI. Presa ceha si cea olandeza apreciaza ca, desi a invins, selectionata lui Bruckner nu pare pe deplin refacuta dupa esecul de la Constanta. "Cehia, in convalescenta ", a titrat cotidianul olandez De Telegraaf. La randul sau, Voetbal International scrie ca "cehii au facut eforturi pentru a sparge defensiva armeana. Cu acest succes, ei si-au luat totusi revansa dupa infrangerea dezamagitoare din Romania, care le-a redus considerabil sansele la calificarea directa". Intr-o alta partida din grupa, liderul Olanda a castigat cu 4-0 in fata Andorrei, desi a jucat in inferioritate numerica din minutul 38, dupa eliminarea lui Philip Cocu. Baietii lui Marco van Basten s-au plans de jocul dur al adversarilor si de arbitraj. Selectionerul olandez i-a menajat miercuri pe Kuijt, Landzaat si Kromkamp, care, daca luau "galben", ratau meciul cu Cehia, insa l-a pierdut pe Cocu. Tot in grupa I, Finlanda a invins cu 5-1 Macedonia.

RISCURI. In grupa 2, Ucraina, deja calificata, a pierdut acasa, 0-1, in fata Turciei. Rezultatul incurca socotelile campioanei europene, Grecia, care risca sa nu mearga la Mondiale. Spania si Serbia au terminat la egalitate, 1-1, derby-ul grupei a 7-a, iar ex-iugoslavii raman pe primul loc, cu doua puncte avans fata de iberici.

ANGLIA, ESEC ISTORIC
Acum 3 zile, englezii apreciau ca golurile lui Mutu din meciul cu Cehia i-ar putea ajuta sa ajunga direct la Mondiale, chiar si de pe locul 2. Una dintre conditii era victoria in fata Irlandei de Nord, numai ca Anglia a pierdut la Belfast , 0-1. "Gunoaie", a titrat cotidianul The Sun, cerand totodata demisia selectionerului: "Sven, trebuie sa ne lasi! Ia un taxi si pleaca! A fost prima victorie a Irlandei de Nord din 1927. Nici unul dintre fotbalistii englezi nu a parut ca stie ce trebuie sa joace". Nici The Mirror nu l-a iertat pe suedez: "Cred ca esti nebun, Sven! Admite ca esti rusinat si jenat, asa cum ai facut o tara intreaga sa se simta!". Suedezul a replicat ca nu-si va da demisia, spunand ca va re-para tot ce s-a stricat in ultimele meciuri din grupa. La Belfast, nord-irlandezii au sarbatorit toata noaptea, pe strazi, succesul istoric. " Irlanda de Nord valoreaza opt milioane de lire sterline, Anglia, 240 de milioane. Intreaga noastra echipa nu ar putea cumpara un singur jucator de-al lor si totusi i-am invins!", spunea un suporter.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea