Social

#marea britanie #minoritati #englezi

Minoritatile schimba fata Marii Britanii. Englezii dispar incet, dar sigur!

Statisticienii din Marea Britanie au intrat in stare de alerta dupa ce calculele au demonstrat ca minoritatile etnice din Regatul Unit castiga anual avantajul unor puncte procentuale in raport cu populatia locala. Anglia si Tara Galilor sunt zonele cele mai afectate de acest fenomen.

Pana in 2050, minoritatile etnice vor avea o pondere de 30% din totalul populatiei din Marea Britanie, estimeaza statisticienii. La aceasta ora, cele mai importante minoritati din Regatul Unit sunt indienii, pakistanezii si africanii. Sporul demografic al acestora din ultimii ani a variat intre 36% si 106%, fata de 1,4% in cazul populatiei albe.

Nici influenta celorlalte grupari etnice necatalogate nu este de ignorat. Recensamantul din 2011 indica un numar de peste 2 milioane de persoane minoritare de alta etnie decat cele mentionate, reprezentand 3,7% din totalul populatiei. Sporul demografic inregistrat in ultimii doi ani si jumatate indica o crestere a acestora cu 164%.

Sursa foto: oceanisdeep.wordpress.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea