Social

#masini inapezite #jandarmi #munte #turisti

Minivacanta la munte vine cu turisti blocati in zapada. Peste 100 de turisti au ramas cu masinile inzapezite. Jandarmii au intervenit pentru a-i ajuta

Weekend cu peripetii pentru turistii care au plecat la munte. Peste 100 de turisti au ramas cu masinile blocate in nameti, drumurile nefiind deszapezite.

 

Jandarmii montani din Dambovita au fost nevoiti sa intervina pentru a ajuta turistii care au ramas blocati cu masinile in Muntii Bucegi. Peste 100 de turisti din Bucuresti, Iasi, Constanta, Prahova, Brasov, Dambovita si Arges au avut nevoie de ajutor.

Actiunea a durat aproximativ trei ore si s-a desfasurat in special pe tronsonul de drum DJ 713A Dichiu – Orzea si intersectia cu DJ 714 Orzea – Zanoaga, unde partea carosabila este acoperita cu gheata si zapada.

" Jandarmii montani de la posturile Pestera si Zanoaga au actionat astazi, pentru a ajuta sa ajunga la domiciliu mai multi turisti ramasi blocati cu autoturismele pe partea carosabila, dupa ce s-au aventurat in Muntii Bucegi. Interventiile au avut loc, cu preponderenta pe tronsonul de drum DJ 713A Dichiu – Orzea si intersectia cu DJ 714 Orzea – Zanoaga, partea carosabila fiind acoperita cu gheata si zapada.

Cei aproximativ 100 de turisti din Bucuresti, Iasi, Constanta, Prahova, Brasov, Dambovita si Arges au fost sprijiniti de jandarmii montani si politisti pentru a debloca autoturismele si sa se deplaseze spre casa, in conditii de siguranta. Actiunea s-a incheiat, fara probleme, dupa aproximativ 3 ore.

Recomandam turistilor care doresc sa se deplaseze la munte urmatoarele:

  • inainte de a pleca in zona montana, informati-va asupra itinerarului propus, gradului de dificultate al acestuia si conditiilor meteorologice locale;
  • sa aveti autovehiculele echipate corespunzator, pentru conditii de iarna (tractiune 4x4, anvelope de iarna, lanturi, nisip, lopata, etc.);
  • sa folositi numai drumurile deschise circulatiei, traseele marcate, sa urmariti marcajele de pe traseu si sa nu va abateti de la acestea;
  • sa apelati cu incredere la jandarmii montani si salvamontisti, sa respectati indicatiile acestora specificand urmatoarele: datele de identificare ale persoanei care anunta, ce s-a intamplat, cate persoane au nevoie de ajutor si locul unde sunt persoanele aflate in dificultate.

Turistii aflati in dificultate in zona de responsabilitate din Bucegii damboviteni pot apela cu incredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numarul unic de urgenta “112” pentru a solicita ajutorul jandarmilor montani.", se arata in postarea publicata de Jandarmeria Dambovita pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea