Social

#coplati #sanatate #spaga #ion bazac

Ministrul Sanatatii vrea sa scapam de spaga platind legal doctorii

Ministrul Sanatatii , Ion Bazac, vrea sa combata "platile informale" prin introducerea coplatii pentru o parte din servicii si un sistem de asigurari complementare.

Bazac vrea sa introduca noile reglementari de la 1 iulie. El spera ca un sistem care contine un pachet general de servicii, asigurari complementare si coplata este solutia pentru legalizarea unei parti din banii primiti de doctori de la pacienti, lucru care ar duce la majorarea bugetului.

"Tot ceea ce tine de coplata serviciilor medicale se afla in discutii. Ministrul nu a stabilit exact cum se va aplica aceasta coplata. Ion Bazac nu a stabilit o suma exacta pe care pacientii o vor plati", a declarat Mihai Ursa, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, pentru Gandul.

Ion Bazac este hotarat sa elimine spaga din sanatate. "Este o mentalitate care nu este usor de inlaturat, dar cu o campanie buna de informare, probabil platile informale se vor reduce gradual." spunea ministrul Sanatatii saptamana trecuta. El a studiat situatia in Italia, unde a durat zece ani, dupa introducerea coplatilor, pana la disparitia platilor informale.

Presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila , a dezvaluit ca ministrul Sanatatii a discutat introducerea coplatii, dar discutiile s-au rezumat la sume simbolice, doi sau trei lei pe consultatie .

Colegiul Medicilor din Romania sustine coplata, dar subliniaza importanta informarii pacientilor despre tratamentele de care beneficiaza daca isi platesc constant constant contributia la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate. Astfel, daca un bolnav vrea sa mearga la un specialist de top, va fi nevoit sa plateasca in plus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare