Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Ministrul Sanatatii vorbeste de o reducere cu 15% a pretului medicamentelor

Farmacistii spun ca nu se poate ajunge cu reducerea la acest procent. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu , a declarat ca preturile de raft ale medicamentelor se vor reduce cu pana la 15 procente de la 1 septembrie . Numai ca aceasta reducere va fi simtita de populatie din noiembrie. Ministrul sustine ca ieftinirea va fi posibila datorita modificarii sistemului de calcul al preturilor, aprobat printr-un ordin ministerial, care va intra in vigoare la 1 septembrie. „Este un proiect prin care dorim sa reasezam preturile la medicamente. Azi se calculeaza preturile la medicamente luandu-se pretul cel mai mic practicat in trei state din Uniunea Europeana. Vom lua in calcul, pe viitor, cel mai mic pret din 12 state ale UE. Potrivit estimarilor noastre, la costurile din 2006, astfel, am avea o reducere cu 12 la suta la toate medicamentele”, a declarat Nicolaescu. Ministrul a aratat ca vor fi reduse, tot prin ordin, adaosurile practicate de distribuitori (de la 18% la 12%) si de farmacii (de la 24% la 16%-18% ). „Toate aceste masuri ar urma sa insemne o reducere medie a preturilor la medicamente de 15 la suta”, a precizat ministrul. Eugen Nicolaescu a mai spus ca scaderea preturilor se va simti abia din luna noiembrie, pentru a le permite distribuitorilor si farmaciilor, care oricum au protestat fata de aceasta decizie, sa-si regleze stocurile. „Daca nu se umbla si la TVA, nu se poate ajunge la un procent de reducere de 12-15%. Media adaosurilor la farmacii este de 10,6% si, daca acestea vor fi reduse mai mult, nu cred ca vor rezista farmaciile”, ne-a declarat prof. Dumitru Lupuleasa, presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea