Social

#restrictionare circulatie #Nelu Tataru #focar #ministrul sanatatii

Ministrul Sanatatii, despre carantina in destinatiile de vacanta: "Acolo se respecta cel mai putin regulile"

Autoritatile iau in calcul restrictionarea circulatiei in anumite localitati, daca apar focare de coronavirus, a anuntat Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, la Digi24.

Nelu Tataru a precizat ca bilantul de astazi arata ca "avem o rata de 4% de infectare, avem o transmitere comunitara accentuata." Ministrul Sanatatii a recomandat in acest sens respectarea regulilor: purtarea mastii, distantarea fizica si spalatul si dezinfectatul mainilor.

Carantina in locurile de vacanta?

Nelu Tataru a precizat ca se analizeaza situatia de pe Valea Prahovei si litoral, pentru ca "acolo se respecta cel mai putin regulile."

Intrebat daca va fi impusa carantina in anumite locuri de vacanta, ministrul a spus ca nu, dar ca "agentii economici trebuie sa respecte regulile care au fost stabilite. Daca nu sunt respectate, se vor lua masuri."

"Nu este intentia noastra sa ne transformam in stat politienesc, relaxarea a fost insusita, si-a dat acordul tot ce a insemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, sa le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toti. Ar fi trebuit sa nu ajungem aici. Mai vedem si aceasta bagatelizare a ce inseamna pandemie, reguli, care a dus la indemnul de nerespectare a regulilor.

Avem in schimb acele focare care sunt caminele si focare in spitale, sunt focare gestionate . Vom impune, ne gandim si la restrictionarea circulatiei in anumite localitati. Evaluam si rezultatele vor da si masura," a precizat Nelu Tataru.

El a mai spus ca luni (29 iunie - n.r.) se va lua decizia la nivelul grupului tehnic daca se va da aviz pentru redeschiderea restaurantelor.

Ministrul Sanatatii a precizat ca va fi gandit un proiect de lege in care sa fie prevazuta carantina si izolarea pentru perioada in care nu va mai fi stare de alerta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea