Social

#vaccinare rujeola #epidemie rujeola #rujeola

Ministrul Sanatatii: “Avem al 25-lea caz de deces de rujeola”

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat astazica a fost inregistrat un alt deces cauzat de rujeola, fiind vorba despre un copil de doi ani din judetul Bihor, numarul deceselor ajungand astfel la 25. Anuntul a fost facut la dezbaterea privind legea vaccinarii.

“Avem al 25-lea caz de deces de rujeola, in judetul Bihor, un copil care s-a chinuit foarte mult, a stat internat in spital dupa care a fost externat pe propria raspundere, care traieste acasa fara mama, care era plecata in strainatate si care a intrat in contact cu pacienti bolnavi de rujeola. Copilul avea doi ani, nevaccinat. Asta este inca un semnal de alarma. Legea prevede responsabilitati atat pentru noi, din executiv, cat si pentru cei care sunt implicati in procesul de vaccinare. Sanctiuni, la momentul de fata, nu exista. Nu cred ca lucrurile se discuta la nivel de proteste in tara, a fi impotriva unui proces absolut normal. Parintii au obligatia sa ii prezinte copilul la medic, sa fie informati, insa nimeni nu ii pedepseste”, a declarat ministrul Sanatatii.

Precizarile au fost facute la prima dezbatere publica privind legea vaccinarii.

“Imi doresc ca dezbaterea sa decurga cu calm, sa culeaga cat mai multe idei in ceea ce priveste eventuala incompatibilitate intre alte legi si legea vaccinarii propuse de noi. Niciunul dintre cei prezenti in sala nu cred ca este impotriva sanatatii copilului, doar ca fiecare vede lucrurile diferit. Legea intra intr-o procedura de dezbatere si in Parlament. Nimeni nu va obliga pe nimeni sa fie vaccinat, nu vom lua copiii cu politia ca sa ii ducem la vaccinare. Parintele are dreptul sa refuze si are si obligatia sa isi asume acest refuz in situatia in care copilului i se intampla ceva. Am citit undeva ca vaccinul este ca si botezul pentru copil. in situatia in care sutem credinciosi si ne botezam copilul, nu vad de ce sa nu il vaccinam. (.. )Dreptul la sanatate publica trebuie sa primeze, mi-a placut ideea ca scolile si gradinitele sa afiseze procentul de vaccinati in sala. E o idee buna, o sa o luam in seama”, a mai spus Florian Bodog.

Astazi se incheie toate procedurile la Ministerul Sanatatii pentru ca 10.000 de vaccinuri impotriva rujeolei blocate in tara sa ajunga in cabinete si farmacii. Toate dozele vor fi distribuite de catre Directiile de Sanatate Publica. Ministerul anunta insa ca peste inca o saptamana vor ajunge si alte peste 100.000 de doze de vaccin.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea