Social

#ioan botis #crestere #salarii

Ministrul Muncii: Salariile bugetarilor vor creste cu 43% pana in 2014

Ioan Botis, ministrul Muncii, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la sediul PDL din Bistrita ca Legea salarizarii unitare se va aplica de la 1 ianuarie 2011 , insa in patru pasi.

Botisis spune ca pana in 2014 salariile bugetarilor vor creste cu 43%,

Astfel, in fiecare an Ministerul urmeaza sa elaboreze cate o lege cadru care va stabili ca vor avea acelasi nivel de salarizare toti bugetarii cu functii in acelasi nivel al muncii.

Membrii Cabinetului Boc au decis la marti ca varianta finala a Legii salarizarii unitare va fi adoptata luni intr-o sedinta speciala , legea urmand sa fie negociata joi si vineri cu reprezentantii FMI.

Potrivit proiectului Legii salarizarii unitare, obtinut de Realitatea Tv, procentul de majorare cu 15% a salariilor bugetarilor pe 2011 se va aplica la salariile de baza din luna octombrie 2010 .

De asemenea, proiectul legislativ prevede ca anul viitor nu vor mai fi acordate nici prime si nici al 13-lea salariu , pentru ca Guvernul sa se incadreze in fondul de salarii negociat cu FMI, de 39 de miliarde de lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea