Social

Ministrul educatiei respinge acuzatiile ca ar fi incalcat autonomia universitara a SNSPA

Ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, a negat, joi, acuzatiile de incalcare a autonomiei universitare a Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative ( SNSPA ), argumentand ca Paul Dobrescu a fost numit doar interimar si nu are dreptul decat sa aprobe plati si sa organizeze alegeri.

"Doamna rector (Mihaelei Vlasceanu, n.r.) a uitat sa spuna ca a avut doua intalniri cu mine si ca am incercat sa o sprijin. Din pacate, ce si-a asumat nu a facut. Mandatul ei s-a incheiat fara sa pregateasca alegerile. In plus, trebuia sa gasim un ordonator de credite si sa fie organizate alegeri pentru a debloca situatia", a explicat, in conferinta de presa, la Iasi, ministrul Adomnitei, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit acestuia, referendumul desfasurat la SNSPA pentru adoptarea unei noi metodologii nu are valoare legala deoarece Senatul universitatii nu putea sa o aprobe, din lipsa de cvorum.

In ceea ce priveste actiunea pe care fostul rector intentioneaza sa o depuna in instanta si in care ministrul este acuzat de abuz de putere si incalcarea legii, Adomnitei a mentionat ca oricine "are libertatea sa se adreseze justitiei".

"Noi vom demonstra inclusiv in instanta ca doamna rector nu are dreptate", a mai spus ministrul Adomnitei.
Ministrul educatiei a emis, recent, un ordin, prin care la SNPSA a fost numit un nou ordonator de credite, in persoana lui Paul Dobrescu, decanul de varsta al institutiei universitare.

Ordinul lui Adomnitei a venit dupa ce acesta a acordat o prelungire de sapte zile a mandatului Mihaelei Vlasceanu, incheiat la data de 31 martie, in incercarea de solutionare a problemelor de la institutie.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea