Social

#reverificare #probe scrise #supraveghetori #profesori #examen #bacalaureat #bac

Ministrul Educatiei cere reverificarea lucrarilor de la Bac, in judetele unde promovabilitatea a fost foarte mare

Ministrul Ecaterina Andronescu vrea verificarea lucrarilor de la Bac prin sondaj, mai ales in judetele unde promovabilitatea a fost mare. Oficialul a declarat astazi ca vrea sa existe siguranta corectitudinii rezultatelor in acele locuri in care rezultatele sunt aproape de 100%, mai ales ca intre judete exista diferente foarte mari.

In urma afisarii rezultatelor examenului de bacalaureat din acest an, judetele Mehedinti , Hunedoara si Constanta au fost declarate campioane, datorita promovabilitatii de peste 94%. Insa cum astfel de rezultate nu se intampla prima data in acest an, ministrul Educatiei vrea sa aiba certitudinea ca aceste rezultate sunt corecte.

Potrivit Realitatea TV, diferentele mari dintre judete la rezultatele de la Bacalaureat , procent ce ajunge la aproape 40%, au starnit suspiciunea ministrului Educatiei, care a cerut astazi reverificarea prin sondaj a lucrarilor in judetele unde promovabilitatea a fost foarte mare, respectiv Mehedinti (98,19%), Constanta (94,99%), Hunedoara - 94% .

In acest an, afisarea rezultatelor la examenul de bacalaureat a inceput de sambata, astazi incepand perioada de depunere a contestatiilor, care se va incheia in aceasta seara la ora 20.00. Rezultatele finale ale examenului, incluzand contestatiile rezolvate, urmeaza sa fie anuntate joi, 9 iulie. Anul trecut, cele mai mari rate de promovabilitate s-au inregistrat in judetele Suceava, Constanta, Botosani, Mehedinti, Hunedoara si Caras-Severin, unde au luat Bacalaureatul peste 94% dintre candidati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea