Social

#sustinere examene #bacalaureat 2020 #evaluarea nationala 2020 #examene

Ministrul Educatiei: Cand si cum vor avea loc Evaluarea Nationala si Bacalaureatul

De astazi este cert! Scolile si Universitatile raman inchise. Elevii din anii terminali sunt singurii vare vor putea reveni la scoala incepand din 2 iunie, pentru a se pregati pentru examene. Vor fi insa maxim 10 elevi intr-o clasa.

“Elevii din clase a VIII-a, XII/XIII si din anii de final de ciclu postliceal pot reveni pe data de 2 iunie, doar pentru 2 saptamani. Se vor realiza numai activitati de pregatire si consiliere pentru examenele care urmeaza. Elevii care au probleme de sanatate sau au in familie membri cu astfel de probleme, decizia de a veni la scoala este optionala si apartine parintilor. In acest conditii, pregatirea va fi online”, a explicat Ministrul Educatiei.

Evaluarea Nationala si Bacalureatul se vor sustine in conformitate cu noua programa.

Evaluarea Nationala - in data de 15 iunie.

Bacalureatul va incepe pe 22 iunie, in premiera cu problele scrise si va continua cu probele pentru competente. Calendarul va fi comunicat ulterior, a precizat Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii. 

Monica Anisie a explicat si cum se vor incheia mediile.

“Acestea se vor incheia cu minimum doua calificative sau note, insa nu se vor mai sustine teze. In situatii exceptionale, daca un elev nu are doua calificative sau note, se vor comunica modalitatile de incheiere a situatiei scolare.”, a adaugat ministrul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea