Social

Ministrul Barbu o da la-ntors dupa ce sute de mii de mame au fost umilite de strategia harababurista

Dupa saptamani de umilinte si de stat la cozi interminabile cu nou- nascutii in brate pentru depunerea dosarelor, care le da dreptul sa primeasca indemnizatia pentru cresterea copilului , mamele au fost in sfarsit "crutate" de corvoada imbulzelilor si a haosului lunar. Si asta, pentru ca ministrul muncii , Gheorghe Barbu , si-a dat seama de "isteria" pe care a produs-o cu depunerea dosarelor la sediile primariilor din toata tara si s-a razgandit in privinta normelor de aplicare a ordonantei ( la care s-a lucrat mult si bine, n.r.) privind plata indemnizatiei pentru cresterea copilului . Mai exact, Barbu va propune Guvernului, in sedinta de astazi, sa elimine obligativitatea depunerii lunare a declaratiilor, care sa arate ca mamele nu au venituri impozabile.
"Avand in vedere situatia generata de implementarea Ordonantei de Urgenta nr. 148/205, prevederea Art. 6, alineatele 7 si 8 din Normele Metodologice, care obliga beneficiarii sa depuna lunar o declaratie pe propria raspundere ca nu realizeaza venituri impozabile, m-am gandit ca cel mai bine ar fi ca aceasta obligativitate sa fie retrasa. Oricum, eu daca as fi fost in locul parintilor, as fi stat la coada si mi-as fi indeplinit datoria", a declarat pentru "Gardianul" ministrul muncii.
Tot el a mai precizat ca beneficiarii indemnizatiei vor depune declaratia pe propria raspundere o singura data, in momentul completarii cererii tip de stabilire a dreptului, la primaria din raza de domiciliu. O noua declaratie se va depune doar in cazul in care, in situatia declarata initial, intervine o modificare de natura sa determine incetarea sau suspendarea dreptului. Sute de parinti s-au inghesuit, saptamana trecuta, la primarii pentru a-si depune cererile si declaratiile pe propria raspundere, pentru a primi indemnizatia cuvenita, de 800 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea