Social

#militari #pensii #gabriel oprea

Ministrul Apararii, despre pensiile militarilor: "S-a mintit cu cifrele oficiale pe masa"

Ministrul Apararii , Gabriel Oprea , a atacat mass-media, explicand ca situatia pensiilor militare este diferita de perceptia publica.

"Practic, s-a mintit cu cifrele oficiale pe masa. S-a facut abstractie în mod voit de tot ceea ce au comunicat reprezentantii ministerului. S-au prezentat date incomplete", a afirmat ministrul Apararii, Gabriel Oprea, citat de Romanialibera.ro.

Ministrul sustine ca si-a respectat promisiunea data, potrivit careia pensiile militare sub 3.000 de lei nu vor scadea în urma recalcularii.

"Am asistat la un atac sistematic la adresa militarilor si a celor care au vorbit in numele MApN. Sa le fie rusine celor care isi bat joc de munca militarilor care aplica legea. Sunt om politic . Cine vrea sa lanseze atacuri politice sa le arunce inspre mine si sa-i respecte pe militari", a mai spus ministrul, citat de Gandul.info.

Potrivit datelor de pe site-ul ministerului, la finalizarea recalcularii, majoritatea pensionarilor militari vor primi pensii marite cu procente care variaza intre 0,1 si peste 50%, media majorarilor fiind de aproximativ 500 de lei. Pensiile vor fi diminuate doar pentru pensionarii care au stagii incomplete, sau pensii mai mari de 3.000 de lei.

Ministrul sustine care militarii au primit, incepand cu aceasta luna pensii, mai mici decat cele ce vor rezulta in urma recalcularii, vor primi si diferentele de bani respective, retroactiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea